Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.11.2016 11:13:51
Deli članek:

Klopp razveselil nogometaše

Po enajstih krogih angleškega prvenstva je na vrhu lestvice Liverpool.

Redsi so do zdaj osvojili osemnajst naslovov državnega prvaka, a je od zadnjega minilo že 26 let. Navijači si želijo prekiniti čakanje na tako želeno lovoriko, zato so trenutno zelo zadovoljni s predstavami, ki jih kažejo varovanci trenerja Jürgena Kloppa.

Nemški strokovnjak je hitro osvojil njihova srca, prav tako pa so nad njim navdušeni tudi nogometaši. Klopp pa je človek, ki zna v pravem trenutku potegniti potezo, s katero si samo še dodatno dvigne priljubljenost.

Natanko to je storil tudi zdaj. Veličastni zmagi konec tedna, ko je s 6:1 padel Watford, je sledil reprezentančni premor in trenutno ima Liverpool 12 nogometašev, ki so se odzvali klicu domovine. Ostale pa čakajo priprave na nadaljevanje sezone. Toda tem je Nemec (zasluženo) namenil nekaj dodatnega prostega časa.

Tako so Loris Karius, Joel Matip, James Milner, Emre Can, Dejan Lovren, Lucas Leiva in Alberto Moreno prosti do konca tedna. "Jaz ne potrebujem počitka, ampak ne bomo imeli veliko igralcev. Ko sem prišel, so imeli prostih nekaj dni. To sem spremenil, vprašal sem se, kako je mogoče, da imajo proste tri ali štiri dni? A je šlo za neumno potezo, samo zato, ker nisem bil navajen na to. Pravi angleški trenerji poznajo razpored in vedo, kako zahtevno obdobje je pred nami. Treba je izkoristiti vsako možnost za krajši oddih," je dejal Klopp in dodal, da imajo igralci program vadbe, s katerim ostanejo v formi. Povedal je še, da nima smisla imeti trening, če je prisotnih samo pet ali šest fantov.

"Najprej nekaj dni počitka, potem pa spet vse po starem. Organizirali bomo prijateljsko tekmo zaprtega tipa, kjer rezultat ne bo v ospredju. Bo pa to priložnost, da igralcem damo nekaj igralnih minut. Na naslednjo tekmo se bomo začeli pripravljati v nedeljo ali ponedeljek, ko se bodo fantje počasi začeli vračati z reprezentančne dolžnosti," je zaključil Klopp.