Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
07.11.2016 20:51:26
Deli članek:

Oblak v družbi Ronalda, Suareza, Simeoneja...

twitter

Praktično ne mine teden, da ne bi bil mladi Škofjeločan deležen nove lovorike, novega priznanja.

V ponedeljek zvečer je svoje nagrade najboljšim posameznikom španske La lige za sezono 2015/16 podeljeval priznani športni časnik Marca. Med dobitniki se je znašel tudi Jan Oblak in sicer je prejel nagrado poimenovano po legendarnem portirju Ricardu Zamori, ki jo prejme vratar z najmanj prejetimi zadetki v španski ligi.

Za kakšno nagrado gre morda še najbolj zgovorno pričajo imena predhodnih zmagovalcev: Andoni Zubizarreta, Paco Buyo, Santiago Cañizares, Iker Casillas, Víctor Valdés, Thibaut Courtois in lani Claudio Bravo, če naštejemo le nekaj najbolj zvenečih iz zadnjih dveh, treh desetletji. Vratar Atletica je bil sicer v imenitni družbi, za naj igralca, neke vrste MVP španske lige v sezoni 2015/16 je bil namreč izbran Cristiano Ronaldo, ki je tako prejel nagrado poimenovano po legendarnemu Alfredu Di Stefanu, najboljši strelec je bil Barcelonin Urugvajec Luis Suarez, najboljši trener pa je bil Oblakov šef Diego Simeone.

Oblak na prireditvi sicer ni sodeloval, saj se v teh dneh mudi v domovini, kjer se z reprezentanco pripravlja na obračun z Malto, se je pa oglasil preko skypa.