Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.11.2016 10:23:02
Deli članek:

Špansko sodišče spet odprlo že zaključen primer proti Barceloni

Čeprav se je vse zdelo, da je primer Neymar končan, pa temu ni tako.

Špansko sodišče je pred časom že odločilo, da zaradi domnevne korupcije in prevare ne bo kazensko preganjalo Barcelone in Neymarja. Slednji je leta 2013 iz Santosa prestopil h katalonskemu velikanu, pri prestopu pa naj bi obe strani močno ogoljufali državo. Zaradi pomanjkanja dokazov se primer ni preselil na sodišče, zdaj pa ga je spet odprlo.

Preiskovalci so namreč prejeli nove dokaze, po vsej verjetnosti pa se bosta morala tako Neymar kot Barcelona zdaj zagovarjati na sodišču. "Šokirani smo, ampak iz dneva v dan smo manj presenečeni glede tovrstnih odločitev. V tem primeru ni bilo nobenih nepravilnosti, šlo je zgolj za nakup in podpis pogodb z igralcem. Nesprejemljivo je to, da je isti primer drugače obravnavan v Barceloni kot pa v Madridu," je dejal predstavnik kluba Josep Vives.

Neymarja in njegovega očeta, ki je hkrati njegov zastopnik, bi v najhujšem primeru sodišče lahko kaznovalo s podobno kaznijo kot Lionela Messija in njegovega očeta. Argentinca sta morala skupaj odšteti okoli 3,5 milijona evrov in za nameček prejela še 21 mesecev zaporne kazni. V njunem primeru je to pomenilo, da sta kazen odslužila na prostosti. Oba namreč še nista bila kaznovana, v tem primeru pa tiste osebe, ki so bile obsojene na manj kot 24 mesecev zaporne kazni, ne končajo v zaporu.