Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2016 15:50:29
Deli članek:

Higuain bi v Neaplju potreboval detektor kovin in 1000 policajev

Reuters

Vročekrvni Neapeljčani verjetno nikdar ne bodo odpustili prestopa njihovega dotedanjega ljubljenca Gonzala Higuaina v Juventus.

Argentinec se bo danes v Torinu prvič pomeril s svojim nekdanjim klubom, kar bo zanj nedvomno težka preizkušnja. Neapeljčani ga na igrišču nedvomno ne bodo štedili, kar je mogoče sklepati že po izjavah iz kluba in mesta pod Vezuvom. Oster do napadalca, za katerega je Juventus poleti odštel kar 90 milijonov evrov, je bil tudi župan Neaplja Luigi De Magistris.

»Navijači so pozabili na to neverjetno povezanost, ki so jo imeli s Higuainom. Ta jo je zlomil, ko je odšel. Mislim, da se sedaj ne bi mogel sprehoditi čez Neapelj. Takšni kot smo, ga ne bi sprejeli ravno z navdušenjem. Premier Matteo Renzi mora po mestu hoditi z detektorjem kovin in obkrožen s 1000 policaji in enako bi moral tudi Higuain,« je italijanskim medijem povedal De Magistris.

Na napoved sedanjega napadalca Juventusa, da si želi doseči zadetek ali dva, pa je kar neposredno odgovoril trener Napolija Maurizio Sarri: »Mogoče bi dal Higuainu takšno klofuto, kot bi jo dal jezni oče svojemu sinu.«

 Danes ob 20.45 bo Higuainu tako zelo vroče, četudi se bo s svojim nekdanjim moštvom pomeril v Torinu. Vrnitev v Neapelj pa ga še čaka in verjetno se je ne veseli najbolj.