1_senidah Svet24.si

FOTO: Senida svoje mednarodne slave ni načrtovala

vesolje Dobra karma

Tedenski horoskop: preverite svoje misli o ...

hematologija-ukclj, samo-zver, krvni-rak Svet24.si

Dr. Samo Zver: Nisem bolnik, imam pa bolezen. ...

balon, pismo, pismo božičku Svet24.si

FOTO: Na jasi je našel pismo Božičku. Priletelo...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer postala čisto drug človek

SARA RUTAR Njena.si

Sara Rutar ni več takšna!

Andrej Miljković in Jure Bohorič
Andrej Miljković in Jure Bohorič
0 29.10.2016 09:30:42

Želim kandidirati, grem na volitve

Radenko Mijatović
Nikola Miljković
Aleksander Čeferin ga je po odhodu na čelo Uefe določil za svojega začasnega naslednika na mestu predsednika NZS, vršilec dolžnosti pa nam je v včerajšnjem pogovoru ekskluzivno potrdil, da želi na položaju ostati tudi s polnopravno funkcijo za celoten mandat. Zakaj? Kako? Po kateri poti in s kakšnimi cilji? Pojasnil je vse to ter se dotaknil številnih zanimivih tekem iz preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Kako ste se znašli v vlogi vršilca dolžnosti predsednika NZS, ki vam je pripadla po odhodu Aleksandra Čeferina na čelo Uefe?

Ko je bil naš dosedanji predsednik izvoljen na mesto prvega moža Uefe, je bilo v skladu s pravili delovanja zveze seveda treba imenovati operativno vodstvo za čas med Čeferinovim odhodom in volitvami novega predsednika. Ni skrivnost, da me je donedavni predsednik želel na tem mestu za opravljanje sprotnih poslov, me tako imenoval brez presenečenja in posebne odmevnosti ter tudi s tem potrdil, kako dobro sva sodelovala v njegovem mandatu in pol.

Kakorkoli obrnete, ste v tem trenutku predsednik Nogometne zveze Slovenije. Ste se kdaj videli na tem položaju ali gre za popolno naključje, ki je posledica razvoja dogodkov v zadnjih mesecih?

V času Čeferinovega vodenja zveze nisem niti pomislil na mesto predsednika, kajti glede na stabilnost zveze in na uspešnost njenega vodenja za tako razmišljanje ni bilo potrebe, razloga in tudi logike ne. Po drugi strani sem bil tudi vpet v vodenje ene večjih slovenskih gospodarskih združb, zato tudi v tem pogledu razmišljanje o predsedniškem položaju ne bi bilo primerno. Ko pa so se stvari obrnile tako, kot so se, sem se z odgovornostjo in veseljem lotil opravljanja vsega, kar je treba opraviti do volitev. Imam 35 let izkušenj v slovenskem nogometu v različnih vlogah; od igralca prek funkcionarja do sodnika in nato podpredsednika zveze. Prevzel sem odgovornost in zdaj so okoliščine seveda take, da razmišljam tudi o vodenju zveze.

Govorimo še vedno zgolj o tem vmesnem obdobju ali je iz vaših besed mogoče razbrati, da ste začeli razmišljati o funkciji polnopravnega predsednika za poln mandat? Greste na volitve kot kandidat?

Z dogodki v zadnjih mesecih so se stvari spremenile tudi v tem pogledu, to moram priznati. Ne čutim le odgovornosti do stvari, ki jih počnem v tem trenutku, temveč tudi do kontinuitete uspešnega vodenja te ugledne organizacije. Ko gledam druge mogoče kandidate in mogoče smeri vodenja zveze, čutim poslanstvo in vidim priložnost, ki bi jo želel izkoristiti. Da, želim kandidirati za predsednika NZS, grem na volitve.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN. 

Članki iz rubrike