Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2016 18:11:20
Deli članek:

Kriza Cityja se nadaljuje, že tretjič brez zmage (video)

Reuters

Manchester City je po uvodnih šestih zmagah, ki jim je sledil poraz s Tottenhamom, še drugič ostali brez polnega izkupička. Varovanci Pepa Guardiole so danes na domačem stadionu le remizirali z Evertonom (1:1).

Cityju se je z 19 točkami na prvem mestu pridružil Arsenal, če bo v velikem ponedeljkovem derbiju uspešen, jima bo družbo delal še Liverpool.

Za Pepa Guardiolo je remi z Evertonom toliko bolj zaskrbljujoč, saj je njegova ekipa - upoštevaje še neodločeni izid v ligi prvakov s Celticom - še tretjič zapored ostala brez zmage, takšna pa bo tudi njegova popotnica pred odhodom na Camp Nou, v sredo se bo namreč Manchester City srečal z Barcelono.

Junaka Evertonove točke na stadionu Etihad sta bila Belgijec Romelu Lukaku, ki je v 64. minuti dosegel vodilni zadetek za svoje moštvo, in nizozemski vratar Maarten Stekelenburg, ki je v vsakem polčasu ubranil po eno enajstmetrovko (Kevinu de Bruynu in Agueru). Da domačini niso uostali povsem praznih rok, je v 72. minuti poskrbel Španec Duran Nolito, ki je le minuto pred tem vstopil v igro.