Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2016 17:16:53
Deli članek:

Pozor! Pujski letijo na igrišče

Prizor, ko iz tribun proti igrišču poletijo raznorazni predmeti, smo že vajeni. Velikokrat so to odtrgani sedeži, glavni akterji pa so razgrajaški huligani. No, včasih gre za kaj drugega.

Včasih ima tovrstno početje konkretno ozadje, ki ga velja poznati, da bi razumeli to dejanje. Tudi v primeru navijačev angleških nižjeligašev, Charltona in Coventryja, je temu tako.

Ko sta se danes popoldne moštvi srečali med seboj, - v ligi ena, ki je pravzaprav tretja raven angleškega klubskega nogometa -, je bila že v prvi minuti tekma prekinjena. Navijači obeh klubov so namreč skupaj proti igrišču zmetali na tisoče majhnih plastičnih pujskov.

Navijači Charltona in Coventryja na takšen način že dlje časa protestirajo proti lastnikom svojih klubov, predvsem jih moti način, na kakršen ti vodijo klub.

Navijači Charltona iz Londona so sicer še posebej dejavni, v ta namen so celo ustanovili glasbeno rock skupino, izdajajo alternativni program tekme, izdelali so ponaredke klubskih dresov ... in na igrišče mečejo pujske.

Približno 3000 pujskov so pomagali pobirati celo igralci.