Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.10.2016 13:30:03
Deli članek:

Vreme se popravlja, vstopnic za derbi le še za vzorec

Po deževnem dopoldnevu se je nekaj po eni uri popoldne nad Ljubljano celo pokazalo sonce. Vreme se bo do večernega derbija v popolnosti sestavilo.

Spektakel v Stožicah je zagotovljen, bi lahko dejali. Vstopnic je ostalo le še za vzorec, bržčas bodo do večera povsem pošle. Državna meteorološka služba je za nameček objavila vzpodbudne podatke, za današnje popoldne in večer je namreč napovedano jasno vreme, celo nekoliko topleje bo (v času tekme 14 stopinj), kot je bilo v deževnem dopoldnevu.

Zdaj je že jasno, da bo za navijače - vsaj kar zadeva vreme - prijetno tudi ogrevanje pred tekmo, za navijače Olimpije v centru prestolnice, za navijače Maribora pa na poti v Ljubljano.

Za mariborske navijače je organizirano parkiranje na ljubljanskih Žalah. Z varovanega parkirišča bodo od 18.30 dalje na voljo shuttle prevozi do stadiona in po končani tekmi s stadiona nazaj do parkirišč.


Cirkus odpovedan, spremenjen prometni režim vseeno velja

Kljub odpovedi cirkusa v sosednji košarkarski dvorani, zaradi česar je sprva veljalo, da bo glavna garaža v Stožicah danes zvečer zasedena, spremenjen prometni režim velja. Na avtocesti in obvoznici je namreč predvidena velika gneča.

Glavna garaža pod stadionom bo sicer odprta, zagotovljen vstop pa imajo le povabljenci in uradne osebe z dovolilnicami. Organizatorji tekme obiskovalcem predlagajo uporabo javnega mestnega prevoza. Naj spomnimo, da imate obiskovalci z vstopnicami za tekme Olimpije vselej zagotovljen brezplačen prevoz z avtobusi LPP tri ure pred in po tekmi.


Vsem obiskovalcem, ki se boste kljub vsemu odločili za prihod z lastnimi prevoznimi sredstvi, so na voljo javna parkirišča, ki so v bližini stadiona (Kranjčeva ulica, POP TV, Žale, Nove Žale, Ekonomska fakulteta, Fakulteta za družbene vede, WTC, Modri kvadrat …).

Kot je že v navadi, bodo vstopnice tudi za tokratni derbi personalizirane. Vstop na stadion bo tako mogoč le z vpisanimi podatki na vstopnici in s priloženim osebnim dokumentom.


Oblak, brata Ameršek, Katanec, Elsner, Novak, Čeh, Cimerotić, Aćimović …

Uvod v derbi bo prijateljski obračun med veteranskima moštvoma Olimpije in Maribora, ki bo ob 16. uri na nogometnem igrišču v Črnučah. Imena, kot so Đoni Novak, ki je tudi organizator dogodka, Branko Oblak, Vili in Peter Ameršek, Srečko Katanec, Milenko Aćimović, Sebastjan Cimerotić in ostali, so zagotovilo za pravšnjo uverturo pred večernim spektaklom v Stožicah. V nasprotnem taboru bodo nastopili tudi Branko Horjak, Tomislav Prosen in Herbert Vabič.