Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 15.10.2016 08:47:56

Drevi nov ljubljansko-mariborski derbi

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Maribora bodo drevi ob 20.30 v sklopu 13. kroga Prve lige Telekom Slovenije igrali nov večni derbi. Ljubljanska zasedba pod vodstvom novega trenerja Luke Elsnerja še ne pozna poraza, mariborski strateg Darko Milanič pa pred pomembno tekmo napoveduje, da hoče biti Maribor v domačem prvenstvu vedno favorit.

Olimpija, branilka naslova državnega prvaka, v derbi vstopa s prednostjo štirih točk na prvenstveni razpredelnici, v Mariboru je na prvi medsebojni tekmi sezoni iztržila remi, zato ji nekateri pripisujejo status favorita, s čimer pa se njen trener Luka Elsner, ki bo na najpomembnejšem slovenskem nogometnem obračunu prvič sedel na klopi, ne strinja.

Pri Olimpiji bodo zaradi poškodb manjkali Nejc Vidmar, Nemanja Mitrović, Nik Kapun, Đorđe Crnomarković in Leo Ejup, poškodbo pa je že pozdravil Miha Zajc.



Tudi Maribor, pri katerem je vprašljiv le nastop Blaža Vrhovca, je imel v zadnjem obdobju pozitiven izkupiček, ob zmagah si je le proti Rudarju privoščil neodločen izid, v minuli sezoni pa je maja lani na Stožicah proti Olimpiji zmagal z 2:1.

Tekmo v Stožicah, ki bo po besedah organizatorjev bržkone razprodana, bodo sodili Matej Jug, Robert Vukan in Matej Žunič.

Značke: olimpija, maribor, derbi

Članki iz rubrike