Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2016 11:03:38
Deli članek:

Kje je bil David Silva?

Reuters

Manchester City in Borussia Mönchengladbach sta prvo tekmo skupine C lige prvakov odigrala sinoči, saj je bil dvoboj v torek zaradi vremenskih nevšečnosti prestavljen za en dan.

Navijači domačega moštva pa so v zasedbi pogrešali Davida Silvo. Španski vezist bi moral nastopiti od prve minute, toda potem ga ni bilo niti na klopi za rezerviste.

Trener Pep Guardiola je namesto njega na igrišče poslal Ilkaya Gündogana, ki se je tako vrnil po poškodbi kolena, zaradi katere je počival štiri mesece, in vknjižil prvi nastop za City, v katerega je poleti za 27 milijonov evrov prestopil iz dortmundske Borussie.

Toda, kaj se je zgodilo z Davidom Silvo, zakaj ga ni bilo niti med osemnajsterico igralcev, na katere je včeraj računal Guardiola? "Na jutranjem treningu se ni počutil dobro," je skrivnost začel razreševati španski strokovnjak, ki je nato dodal: "Čeprav ni bilo nič hujšega, nismo želeli tvegati, zato ga ni bilo v moštvu."

Gündogan je nekoliko presenetljivo na zelenici ostal vse do 81. minute, ko ga je zamenjal Gaël Clichy. "Je izkušen nogometaš, a rabi minutažo. Šlo je za zelo pomembno tekmo, toda imamo težave Fernandom, ki še ni pripravljen za igro, in Fabianom Delphom. Zato bo Gündogan igral, kolikor bo le mogoče," je razložil Guardiola.

City je dvoboj dobil s 4:0, trikrat je v polno meril Sergio Agüero, enkrat pa Kelechi Iheanacho.