Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
14.09.2016 20:50:36
Deli članek:

Enega za olajšanje, drugega za hčerkico (foto)

Drago Wernig - Taka

V soboto so jih na prvenstveni tekmi v Ljudskem vrtu povsem razbili, jim zabili štiri gole in imeli priložnost, da v njihovo mrežo pospravijo vsaj še kakšno žogo.

Tokrat so imeli Mariborčani na gostovanju pri Radomljah v okvirju pokalnega tekmovanja precej več težav s skromnimi domačini, a na koncu so vseeno slavili z 2:0.

Po sobotnem dvoboju, na katerem so imeli vijoličasti strelske vaje in na katerem so Radomljani dokončno potrdili sum slovenskih ljubiteljev nogometa, da so najskromnejša ekipa v ligi, so vsi v mariborskem taboru na glas poudarjali, da je lahko rezultat 4:0 na prvenstveni tekmi pred pokalnim obračunom zavajajoč.

Tako Darko Milanič kot njegovi varovanci so opozarjali, da je pokalno tekmovanje zelo drugačno od prvenstvenega, primorski strokovnjak je dejal, da so v pokalu vsi v drugačnem agregatnem stanju in da bodo Radomljani zelo nevarni.

Seveda je bilo treba Milaničeve besede jemati z rezervo, je pač tako, da trenerji po navadi svoje tekmece hvalijo ne glede na to, za kako kakovostno moštvo gre, hkrati pa je bilo precej neverjetno o mučenju Maribora razmišljati tudi z vidika besed trenerja Radomelj Janeza Žilnika, ki je po porazu z vijoličastimi v prvenstvu dejal, da bo v pokalni tekmi spočil večino svojih nosilcev in dal prednost prvenstvu. »Svojemu kolegu ne verjamem,« je takoj z zabavnim odgovorom na Žilnikove besede postregel Milanič, a izkazalo se je, da Žilnik govori resnico. Na zelenico domžalskega stadiona je poslal precej rezervistov, od tistih glavnih igralcev pa samo vratarja Ivačiča, kapetana Barukčića in Stoiljkovića.

Palčič prvič v tekmovalnem obračunu
Tudi trener Maribora je nekoliko premešal začetno enajsterico. V golu je tako prvič v sezoni stal Obradović, prvo tekmo po vrnitvi v vijoličasto gnezdo je odigral Mezga, prvič pa se je na tekmovalni tekmi v dresu Štajercev predstavil tudi desni bočni branilec Palčič, ki je imel v preteklosti številne težave s poškodbami. Prvič v sezoni je od prve minute tekmo začel tudi Zahović, a vseeno je bila mariborska zasedba na papirju izredno močna.

Čeprav je bilo glede na postavo Radomelj pričakovati, da se bodo Mariborčani še enkrat sprehodili do zmage nad objektivno najskromnejšo ekipo lige, ni bilo tako. V nasprotju s sobotnim dvobojem, ko so Radomljani še v prvem polčasu pri izidu 0:0 dobili rdeči karton in so bili potem jasno brez možnosti za kakršnokoli presenečenje, so tokrat do zadnjega sodnikovega žvižga zdržali z enajstimi možmi na igrišču. In v dvoboju enajst na enajst so se favoriziranim gostom odlično upirali. Štajerci so bili sicer podjetnejši, v prvem polčasu so si predvsem po Defendijevem strelu z glavo in dveh Zahovićevih poskusih priigrali nekaj priložnosti za zadetek, vendar gola niso uspeli zabiti. Tudi v drugem polčasu je bila zgodba podobna in po uri igre je začela vijoličastim teči voda v grlo.

Milanič se je odločil, da v igro pošlje v letošnji sezoni najboljšega nogometaša Maribora Dareta Vršiča, in poteza se mu je obrestovala. Izkušeni vezist je v 74. minuti izkoristil Tavaresovo podajo, zadel in vnovič rešil vijoličaste. Gol za olajšanje na tribunah in predvsem na klopi. Do konca tekme si Radomljani niso uspeli priigrati nič nevarnega, so pa vijoličasti prek še enega rezervista Marvana Kabhe, ki je zadel s strelom od daleč, podvojili svoje vodstvo. Izraelski vezist, ki je pred dnevi dobil svojega prvega otroka, je tako gol seveda posvetil prav prvorojenki Celii.

Nafta bo izzvala Gorico
Jutri bomo dobili še zadnjega četrtfinalista
Znanih je že sedem četrtfinalistov pokalnega tekmovanja, danes bomo dobili še zadnjega, osmega. Za zadnjo četrtfinalno vstopnico se bosta pomerila nekdaj prekmurski ponos, danes pa le še padli prvoligaš Nafta, ki se trenutno s še enim padlim prekmurskim velikanom Muro bori, da se iz tretje lige prebije v drugo, in eno najlepših presenečenj letošnje sezone prve lige Gorica.

Da so vrtnice v vlogi velikih favoritov, verjetno ni treba posebej poudarjati, a Prekmurci bodo naredili vse, da vzamejo velik skalp favoritom in tako širšo nogometno javnost po dolgih letih spomnijo, da so še vedno živi in da se poskušajo vrniti med najboljše slovenske klube.

Izidi:
Torek, 6. septembra:
Jadran Dekani - *Rudar Velenje 1:2 (1:2)

Sreda, 7. september:
Roltek Dob - *Krka             0:1 (0:0)
Turnišče - *Olimpija Ljubljana 0:2 (0:1)

Torek, 13. september:
Tolmin - *Domžale              1:4 (1:1, 1:1) - po podaljšku
Krško - Celje                  5:3 (2:2, 1:0) - po enajstmetrovkah

Sreda, 14. september:
Kalcer Radomlje - *Maribor     0:2 (0:0)
Luka Koper - *Aluminij         0:1 (0:0, 0:0) - po enajstmetrovkah

Četrtek, 15. september:
18.00 Nafta 1903 - Gorica

* Opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v četrtfinale