Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.09.2016 17:16:26
Deli članek:

Caseres in Sissoko na preizkušnji pri Chelseaju oziroma WBA-ju

Reuters

Čeprav se je prestopni rok nogometašev pred nekaj dnevi končal, nekateri klubi še naprej iščejo okrepitve v prostih igralcih.

Tako se je londonski Chelsea ogrel za urugvajskega reprezentanta in nekdanjega igralca Juventusa Martina Caseresa, West Bromwich Albion pa prav tako za nekdanjega igralca "stare dame" Mohameda Sissokoja.

Tako Urugvajec kot nekdanji reprezentant Malija bosta morala pri klubih opraviti preizkušnjo, trenerja Chelseaja Antonia Conteja, ki je s Caseresom že sodeloval pri Juventusu, zanima predvsem telesna priprava nogometaša po poškodbi Ahilove tetive. Za 29-letnega Urugvajca, ki je uporaben na vseh obrambnih položajih, tekme pa ni odigral že od februarja, ko se je poškodoval na obračunu Juventusa in Genove, se sicer zanimata tudi Roma in Inter, a bi sam raje odšel v Premier ligo. Pred odhodom v Italijo je igral za španske klube Villareal, Sevillo in Barcelono.

Na Otoku pa je že nastopal Sissoko, od leta 2005 do 2008 je nosil dres Liverpoola. Zdaj ga želi WBA, za katerega je tudi že odigral 60 minut prijateljske tekme proti Dinamu iz Delhija.

"Že kar nekaj časa je minilo, odkar sem zapustil Anglijo, a menim, da ne bi imel težav. Sem samozavesten, odlično se počutim. Do konca tedna bom preživel v WBA-ju, nato pa bomo videli, kaj se bo iz tega izcimilo," je dejal Sissoko, ki prav tako ni igral resnih tekem od februarja, ko se je razšel s kitajsko ekipo Shanghai Shenhua. V karieri je v Evropi poleg Juventusovega nosil drese Auxerrea, Valencie, Fiorentine in Levanteja, za reprezentanco Malija pa je odigral 34 tekem.