Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.08.2016 11:36:43
Deli članek:

Nenavadno! Jokić še pred začetkom sezone ostal brez trenerja!

Grega Wernig

Sezona 2016/17 se v Španiji še ni začela, že je eden od prvoligašev ostal brez trenerja. Kdo bo v prihodnje vodil Bojana Jokića?

Trener španskega prvoligaša Villarreala Marcelino Garcia je nekaj dni pred začetkom španskega nogometnega prvenstva nepričakovano odstopil s položaja. Klub je novico sporočil v noči na četrtek, po poročanju tamkajšnjih medijev pa je vzrok hitrega slovesa spor z nekaterimi najboljšimi igralci in tudi upravo. 

Na čelu rumene podmornice je bil 50-letni Marcelino od leta 2013, v zadnji sezoni je Villarreal popeljal do četrtega mesta v španski ligi.

Njegov naslednik naj bi bil Manuel Pellegrini, ki je klub že vodil med letoma 2004 in 2009 ter je junija končal delo pri Manchester Cityju. Pri Villarrealu bodo morali trenersko vprašanje hitro rešiti, saj se bo španska liga začela 20. avgusta, že tri dni prej pa Villarreal čakajo kvalifikacije za ligo prvakov z Monacom.

Član Villarreala je sicer tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić, za katerega pa se je zdelo, da pod vodstvom Marcelina nima prave prihodnosti pri rumeni podmornici. Bi se lahko njegov status po menjavi trenerja izboljšal?