Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2016 11:06:06
Deli članek:

Ronaldo joče z gorečim rojstnim mestom: Prispeval bo, kolikor bo potrebno!

profimedia
Cristiano Ronaldo

Veliki zvezdnik madridskega Reala se je še enkrat izkazal za izjemnega človeka, pripravljenega pomagati v hudi stiski.

Še pred nekaj tedni so ga na rodni Madeiri sprejeli kot boga, potem ko je s portugalsko reprezentanco kot junak in mučenik hkrati postal evropski prvak. Danes pa je otok, s katerega prihaja Cristiano Ronaldo, zavit v žalost in grozo. Predvsem okolico glavnega mesta Funchala so namreč zajeli strahotni požari. 

Štirje ljudje so že izgubili življenje, več je poškodovanih, na tisoče ljudi je moralo zapustiti domove. Škoda je velikanska, gasilci se mukotrpno borijo in imajo pri tem velike težave. Potrti Ronaldo pa se je ob tem odločil, da bo na pomoč priskočil tako z besedami podpore kot z zelo konkretnimi dejanji.

Na družabnih omrežjih je spisal srce parajoče pismo podpore gasilcem in prebivalcem otoka. "Boli me v srcu, ko gledam, kaj se dogaja. Vsem bi rad prenesel čim več moči in energije, hkrati pa se zahvaljujem gasilcem, ki se junaško borijo in tvegajo svoja življenja za vse druge. Z vami sem."

Ob tem pa je po poročanju lokalnih medijev Cristiano stopil v stik z oblastmi na otoku in jim ponudil brezmejno pomoč. Karkoli potrebujejo in kolikor potrebujejo, da bodo lahko financirali tako spoprijemanje s trenutnimi težavami kot obnovo glavnega mesta in preostanka otoka.