Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.08.2016 11:53:18
Deli članek:

Nogometaši Maribora proti Aberdeenu z žalnimi trakovi

www.alesfevzer.com

V četrtek se bodo Mariborčani na tekmi kvalifikacij za ligo Europa priklonili preminulima članoma svoje rezervne ekipe.

Nogometni klub Maribor čaka v četrtek ob 20.15 zelo težka tekma. Čeprav so si prejšnji teden na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa pri škotskem Aberdeenu z izidom 1:1 zagotovili dobro popotnico pred domačo tekmo, pa je torkova prometna nesreča, kjer sta umrla dva mlada nogometaša, klub ovila v žalost, ob kateri bo težko igrati.

Torkova pot s treninga v Rogozi je bila usodna za štiri člane kluba, dva sta v hudi prometni nesreči izgubila življenje. Silovito trčenje, v katerem je njihov Renault Megane ob trku s semaforjem presekalo na pol, je bilo usodno za dvajsetletna Damjana Marjanovića in Zorana Baljaka, 19-letni vratar Ljubomir Moravac je bil huje poškodovan, 19-letni Žiga Lipušček pa je utrpel lažje poškodbe.

Nogometni Maribor je tako od včeraj zavit v žalost, sožalja prihajajo od vsepovsod, tudi od največjih domačih in tujih tekmecev. Tako so se ekipi poklonili pri Olimpiji, Domžalah, Aberdeenu ...

Tudi Evropska nogometna zveza je Mariboru in Nogometni zvezi Slovenije, tudi ta je izrazila sožalje vijoličnim, izrekla sožalne misli, pred četrtkovo tekmo proti Aberdeenu pa se bosta ekipi umrlima poklonili z minuto molka, igralci obeh moštev bodo na tekmi nosili žalne trakove.

Pri NK Maribor so zaradi tragičnega dogodka odpovedali današnjo novinarsko konferenco pred četrtkovo tekmo, prav tako je odpadel uradni trening z možnostjo snemanja.