Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2016 10:21:22
Deli članek:

Ponudba, ki ni prepričala: 750.000 evrov za Zajca ni bilo dovolj

Grega Wernig

Še preden je Miha Zajc podpisal novo pogodbo z Olimpijo, je slednja zanj prejela ponudbo iz Turčije.

Pretekli teden so pri Olimpiji potrdili, da so prejeli ponudbo za Miho Zajca, toda športni direktor Nenad Protega je hkrati odločno poudaril, da še zdaleč ni bila dovolj dobra, da bi jo tudi sprejeli.

Da je Miha Zajc v tem trenutku bržčas celo najbolj vroč nogometaš aktualnega slovenskega prvaka, je povsem logično. Primorski vezist je na začetku nove sezone v izjemni formi, kar je ne nazadnje potrdil z dvema zadetkoma in dvema podajama na petih tekmah. Že pred tem je kakopak prispeval ogromen delež k osvojeni lovoriki, ki so jo v Ljubljani pozdravili po dolgih 21 letih, z dobrimi igrami se je prebil tudi v člansko reprezentanco Slovenije. Zdi se, da je pri dvaindvajsetih več kot dozorel za korak naprej v svoji karieri, čeravno v Stožicah poudarjajo, da se jim s prodajo nikamor ne mudi. Prav tako ga bodo prodali le v primeru ponudbe, ki je ne bi mogli zavrniti, iz besed Protege pa je bilo mogoče razbrati, da Olimpija od prestopa pričakuje najmanj dva milijona evrov.

Neimenovani klub naj bi pred dnevi ponudil občutno manj. Olimpija njegovega imena ni razkrila, je pa – zanimivo – na jugu Evrope skorajda istočasno v javnost prišla informacija, da je (bil) Zajc še kako visoko na seznamu želja turškega prvoligaša Rizesporja. Slednji je letos že posloval z Ljubljančani, saj je od zeleno-belih odkupil Matica Finka. Zdaj naj bi po poročanju turških medijev na vrata Olimpije potrkal tudi z idejo, da bi po enaki poti odšel še Zajc, toda menda se je zataknilo pri odškodnini.

Rizespor, ki sicer premore sila bogatega lastnika in po nekaterih kar zanimivih nakupih v novi sezoni cilja visoko, naj bi za Zajca ponudil 750 tisoč evrov, kar za slovenske razmere na prvi pogled seveda ni skromen znesek. Toda za zmaje je bil vseeno preskromen, kar ne preseneča, vsaj v luči zadnjih dveh odmevnih prodaj. Olimpija je z Andražem Šporarjem in Ezekielom Hentyjem ter skupaj z bonusi zaslužila skoraj deset milijonov evrov, zato so njena finančna pričakovanja seveda zrasla. Zajca za drobiž zmaji zagotovo ne bodo dali, Rizespor pa toliko, kolikor zahtevajo, ne bo plačal. No, zgodba glede Zajčevega odhoda je v tem trenutku tako ali tako zaključena, nekdanji član Interblocka in Celja je včeraj z Olimpijo podpisal novo pogodbo, seveda ob dogovoru, da bo še vsaj pol leta ostal v Ljubljani.