Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.08.2016 08:48:18
Deli članek:

Partizan bo dobil novega trenerja. Na klop bivši prvi mož Olimpije?

Arsen Perić

Srbski velikan v težavah Partizan naj bi danes dobil novega trenerja.

Crvena zvezda je včeraj izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov, Partizan, ki se je prav tako že poslovil od Evrope, bo danes dobil novega trenerja. Ivan Tomić je odstopil, potem ko na uvodnih tekmah nove sezone ni uspel zabeležiti niti ene zmage, kot poročajo srbski mediji, pa je glavni kandidat za prosto delovno mesto stari znanec slovenskih nogometnih zelenic.

Čeprav ni edini kandidat, pa naj bi delnice Marka Nikolića kotirale najvišje. Nekdanji trener Olimpije, ki je v Ljubljani dobil nogo, potem ko je na tekmi z Zavrčem svojega napadalca Blessinga Elekeja ozmerjal z "idiotom črnim", je pri Partizanu že služboval. V Beogradu se je mudil med decembrom 2013 in marcem 2015, v tem času je vodil 51 tekem, na katerih je doživel vsega šest porazov. Zato ne preseneča, da so se v Partizanu spet spomnili nanj. Toda obstaja prepreka: 37-letnik menda zahteva triletno pogodbo, medtem ko se uprava kluba bolj nagiba k sodelovanju "1+1".

Poleg Nikolića, ki je zmaje iz Ljubljane vodil le na osmih tekmah, na katerih ni doživel poraza, naj bi bila kandidata za prevzem črno-belih tudi Vuk Rašović in nekdanji srbski selektor Radovan Ćurčić.