Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
03.08.2016 11:35:45
Deli članek:

Alvir: Moji soigralci? Kovačić, Halilović, Jedvaj ...

Grega Wernig

Ob Kamniški Bistrici je začel drugo sezono. Prva se ni razpletla po njegovih željah, priložnosti ni dobival toliko, kot si je želel, vendar 22-letni hrvaški vezist kljub temu zagotavlja, da je v tem času pod vodstvom Luke Elsnerja zelo napredoval, letošnje kvalifikacije za ligo Europa so ga potisnile v ospredje.

Najprej se je na povratni tekmi s Šahtjorjem vpisal med strelce, nakar se je proti West Hamu v Stožicah predstavil v zares bleščeči podobi in pristavil nadvse pomemben delež k odmevnemu uspehu. Močno domžalsko orožje je prepričano, da dvakratni slovenski prvaki tudi v Londonu niso brez možnosti.

Ko je pred nekaj več kot letom dni okrepil Domžale, je bil Marko Alvir za slovensko prvoligaško prizorišče precejšnja neznanka. Kdo je fant, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil iz madridskega Atletica? "Svoje prve nogometne korake sem naredil pri nižjeligaški Kustošiji, nakar sem dve sezoni preživel v Zagrebu in potem tri pri Dinamu, na Maksimirju sem ostal do selekcije U-19, kjer so bili moji soigralci med drugim Mateo Kovačić, Jozo Šimunović, Tin Jedvaj, Alen Halilović, Robert Murić ... Danes so vsi že na veliki sceni, a tudi jaz nikakor nisem obupal in verjamem, da lahko dosežem še marsikaj," se je nasmejal Marko Alvir.

Iz Dinama se je torej preselil v Madrid in postal član tamkajšnjega Atletica. "Dinamo mi je ponudil podpis profesionalne pogodbe, a bi moral oditi na posodo, česar nisem želel sprejeti. Moj zastopnik mi je omenil možnost odhoda k Atleticu, predstavniki madridskega kluba so me opazili v reprezentančnih selekcijah. Najprej sem bil 12 dni na preizkušnji, nakar smo se dogovorili za triletno sodelovanje. Prvi dve leti sem bil član tretje oziroma C-ekipe, nato bi se moral preseliti v drugo moštvo, ki pa je ravno takrat izpadlo v tretjo ligo. Ni me mikalo, da bi igral na tej ravni, želel sem več, zato smo se razšli."

CELOTEN POGOVOR SI PREBERITE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.