Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.06.2016 11:48:24
Deli članek:

Pušnik brez dlake na jeziku: Ali veste, zakaj me v Sloveniji ne marajo?

Novopečeni strateg Hajduka je že zavihal rokave, z svojim Hajdukom je že opravil prvi del priprav na novo sezono, že danes ga čaka prva pripravljalna tekma, nato pa bo drugi del priprav opravil v Avstriji.

Nekdanji trener Olimpije je bil na druženju s predstavniki sedme sile tako kot vedno brez dlake na jeziku. Med drugim je delo svojih predhodnikov ocenil kot kriminalno. "Dobil sem vtis, da jaz kot tujec vem več o Hajduku, kot moji igralci. Zakaj? Ker teh igralcev ni nihče nič naučil o klubu, v katerem igrajo. Ne želim pljuvati po svojih predhodnikih, toda predsednik mi je dovolil, da vam povem, da Hajduk nima vizije. Vizija pa mora biti Hajduk kot evropski klub. Za to je potrebna strategija, ki pa ni nikjer zapisana. Še v mojem Dravogradu, mestecu, ki ima 8000 prebivalcev, obstaja zapisana vizija kluba, strategija. Ve se, kdo kaj dela, kakšna so pravila in dolžnosti in kdo komu odgovarja."

Pušnik je še dodal, da se bo obrnil po nasvet tudi na nekdanje legende kluba, kot je Ivica Šurjak. "Potrebujemo nasvete, da vidimo, kako je bilo prej. Nismo najpametnejši. V Sloveniji sem bil prvak v šahu, zato zelo hitro dojemam. Vem, kam sem prišel. Klical sem reprezentanta Slovenije, pa se mi je smejal. Ve, kako velik je Hajduk, ve, da ga želim v ekipi, toda plača, ki jo ponujamo je trikrat manjša od 'no name kluba', ki nas lahko čez dva tedna izloči iz Evrope," je razkril koroški stratega in nadaljeval: "Prvi izbira Dinamo, druga Rijeka, tretji tisti, ki ima denar, šele nato mi. Če preživimo do decemra in upam, da bomo, bo vse zapisano. Veste, zakaj me v Sloveniji ne marajo? Ker me niso mogli kupiti. Ne menedžerji, ne novinarji. Ni denarja, zaradi katerega bi jaz vzel kakšnega igralca, veliko jih je bilo, ki so to delali. A zato spim, malo, toda mirno."