Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.06.2016 22:11:10
Deli članek:

Vardy pustil Arsenal na čakanju do konca EURA

Reuters

Čeprav se je zdelo, da je Jamie Vardy z nogo in pol že v Arsenalu, temu vendarle ni tako. Angleški reprezentant se bo glede svoje prihodnosti odločil šele po evropskem prvenstvu, poročajo otoški mediji.

Arsenal je sicer že prejšnji petek aktiviral Angleževo minimalno odkupno klavzulo, toda Vardy do danes še ni rekel »da« in očitno še nekaj časa ne bo. Angleški selektor Roy Hodgson ga je očitno prepričal, da se svojo odločitev preloži za nekaj tednov in se sedaj v popolnosti osredotoči na bližajoči se EURO, s katerim bo njegova reprezentanca začela v soboto, ko se bo v Marseillu udarila z Rusijo.

Arsene Wenger se je tako znašel v nehvaležnem položaju, saj zaradi negotovosti Vardyjevega primera ne ve prav točno, pri čem je. Vardy si lahko v tem času denimo premisli in ostane v Leicestru, ni pa izključena niti možnost, da bi z morebitnimi vrhunskimi predstavami na evropskem prvenstvu vzbudil zanimanje še katerega kluba, ki bi se lahko vmešal v bitko za podpis pogodbe z njim.

No, Wenger je prepričan, da Vardy najpomembnejšega dela bremena v angleški reprezentanci ne bo nosil. »Ne verjamem, da bo tekme začenjal v začetni postavi. Tega ne govorim zato, ker bi mislil, da nima dovolj kvalitete, temveč zato, ker ni dovolj izkušen, da bi bili Angleži na tako velikem tekmovanju odvisni od njega,« meni Francoz.

Arsenal se ob Vardyju zanima za še enega zvezdnika Leicestra Riyada Mahreza, medtem ko je N'Golo Kante na radarju PSG-ja.