Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.06.2016 21:17:45
Deli članek:

Mourinheva prva okrepitev ne sliši na ime Zlatan

Reuters
Eric Bailly

Praktično vsi največji angleški mediji poročajo, da je dosedanji branilec Villarreala Eric Bailly tik pred podpisom pogodbe z Manchester Unitedom.

Dolgo se je zdelo, da bo prva okrepitev Joseja Mourinha Šved Zlatan Ibrahimović, toda temu očitno vendarle ne bo tako. Po poročanju vseh glavnih otoških medijev je namreč Bailly že prestal zdravniški pregled v Manchestru, tako da ga od uradne potrditve prestopa ločijo le še malenkosti.

Za 22-letnega osrednjegabranilca iz Slonokoščene obale, za katerega sta se resno zanimala tudi Arsenal in Leicester, pa tudi Barcelona, bodo morali rdeči vragi seči globoko v žep. Odškodnina, ki jo bodo morali poravnati Villarrealu, namreč znaša več kot 30 milijonov evrov, ob tem pa dogovor vsebuje še nekatere klavzule z možnimi dodatki.

Baillyja je Villarreal za dobrih pet milijonov evrov v svoje vrste pripeljal šele januarja lani, tako da je zgolj v letu in pol na njem pridelal ogromen zaslužek. Z njim v obrambni vrsti je rumena podmornica v letošnji sezoni sicer osvojila odlično četrto mesto v domačem prvenstvu, medtem ko je v evropski ligi morala Liverpoolu priznati premoč šele v polfinalu.