Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
22.05.2016 13:12:57
Deli članek:

Na naslov čakali dolgih 114 let in uničili nacionalni stadion (foto + video)

Reuters

Dogodki po koncu finala škotskega pokala bodo odmevali še nekaj časa.

V škotskem pokalu sta se konec tedna pomerila Rangers in Hibernian. Na nacionalnem stadionu Hampden Park so bili v vlogi izrazitih favortiov nogometaši Rangersa, drugoligaš Hibernian pa naj bi po napovedih strokovnjakov zgolj statiral.

Toda za šok so poskrbeli že takoj na uvodu, ko so že v tretji minuti povedli z 1:0. Nogometaši Rangersa so v nadaljevanju sicer stvari postavili na svoje mesto in povedli z 2:1, ob koncu pa je sledil nov šok. Škotski drugoligaš je najprej izenačil, v 92. minuti pa dosegel zmagoviti zadetek na srečanju. To je bil za ta klub tretji naslov pokalnega zmagovalca, a prvega po kar 114. letih!

Veselje na tribunah je bilo nepopisno, tam pa privrženci Hiberniana niso dolgo zdržali. Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu so vdrli na zelenico, sledili pa so tudi precej neprijetni dogodki. Nekateri navijači enega in drugega kluba so se spopadli med seboj, tisti najbolj veseli, pa so si zaželeli svoj košček trave in tudi mreže. Posledice so bile katastrofalne, eden od golov je bil popolnoma uničen, precej dela pa bodo imeli vzdrževalci tudi z zelenico, saj je v njej zazevalo kar nekaj ogromnih lukenj.

Po poročanju tamkajšnjih medijev so bili na udaru tudi nogometaši Rangersov. Številni so morali poslušati zbadljivke in razne žaljivke, nekaterim pa naj bi določeni navijači prisolili celo zaušnice. Tekma bo dobila tudi tretji polčas, saj je zveza že sporočila, da bo podrobno preiskala vso zadevo.