Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
22.05.2016 11:28:49
Deli članek:

Še obstajajo pošteni ljudje: Izgubil 1700 evrov, vrnil pa mu jih je navijač nasprotne ekipe

Naravnost neverjetna zgodba prihaja iz Italije.

Pred dnevi je bil zadnji krog na sporedu tudi v italijanski drugi ligi, sila pomemben obračun pa je bil pred nogometaši Entelle. Slednji so za napredovanje v končnico potrebovali zmago na gostovanju pri Crotoneju, toda ostali praznih rok, v dodatne boje za napredovanje med elito pa se je tako uvrstila Novara.

Praznih rok pa bi lahko ostal tudi navijač gostov, ki je organiziral prevoz ene od navijaških skupin kluba Entella v Crotone. Slednji je s seboj nosil večjo količino denarja, ki ga je pred dolgo potjo z avtobusom pobral od preostalih navijačev. Vsega skupaj je zbral 1700 evrov, ki bi jih moral po koncu potovanja plačati za pot. Toda po porazu je bil očitno tako zelo potrt, da je nekje pozabil nahrbtnik, v katerem je imel denarnico z omenjeno vsoto. Na njegovo velikansko srečo pa se je našel pošten človek, ki je nahrbtnik našel in ga na presenečenje mnogih dostavil policiji.

Po zaslugi osebnih dokumentov so nato lastnika nahrbtnika vendarle našli in mu vrnili vso vsebino, tudi celoten znesek v višini 1700 evrov. Še toliko bolj je bil verjetno presenečen, ko je ugotovil, da je nahrbtnik policiji dostavil eden od privržencev ekstremne navijaške skupine Crotoneja. Ob tem se tamkajšnji mediji sprašujejo, kako to, da vsebine ni zadržal zase. Verjetno se razlog za to potezo skriva tudi v dejstvu, da so navijači Crotoneja že nekaj časa kot v sedmih nebesih, saj se je klubu prvič v zgodovino uspelo uvrstiti v elitno serie A.