Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.05.2016 11:41:07
Deli članek:

Prvi Katarec v španski ligi

Katarski nogometaš Akram Afif bo postal prvi predstavnik svoje države v elitni španski nogometni ligi in najbrž tudi v evropski ligi prvakov. Devetnajstletni Afif se je namreč dogovoril za prestop v Villareal, v katerem je igral v mlajših kategorijah, preden je prestopil k mladincem Seville in pozneje še k članom belgijskega drugoligaša KAS Eupna.

Prestop so pri KAS Eupnu, ki si je letos priboril napredovanje v belgijsko elitno ligo in katerega lastniki so Katarci, potrdili, njegovih denarnih podrobnosti pa niso izdali. "Žal nas zapušča. Je zelo nadarjen, hiter in tehnično odlično podkovan napadalec, ki nam bi v prvi ligi prišel še kako prav. Vsekakor pa mu želimo srečo v nadaljnji karieri," je dejal direktor KAS Eupna Christoph Henkel.

Afif je v sezoni v 16 tekmah dosegel šest golov, letos pa je tudi debitiral za katarsko člansko reprezentanco. V Evropi je igralo in še igra nekaj mladih katarskih nogometašev, doslej pa še noben ni naredil posebej velike kariere. Najbolj poznan je bil Hussein Yasse, ki je v sezoni 2005/06 zbral celo en nastop za Manchester City.

Villareal je trenutno četrti v španski ligi in si je že zagotovil nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov.