Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2016 22:13:41
Deli članek:

Kako je Oblak ostal brez rekorda, Atletico pa brez naslova (VIDEO)

Reuters
Jan Oblak je bil nemočen pri obeh zadetkih Levanteja.

Atletico Madrid je po porazu z zadnjeuvrščenim Levantejem ostal brez možnosti za osvojitev naslova španskih prvakov, Jan Oblak pa po novih dveh prejetih golih ne bo rekorder španske la lige.

Moštvo Diega Simeoneja bo v sklepni obračun španskega prvenstva doma proti Celti lahko krenilo popolnoma neobremenjeno, a tega si pred današnjim dvobojem z bodočimi drugoligaši ni želelo. Po porazu z Levantejem z 1:2 so atleti ostali brez možnosti za vrh, saj imajo po zmagi Barcelone nad Espanyolom od vodilnih Kataloncev tri točke manj in slabši medsebojni izkupiček. 

Atletico je dvoboj sicer odprl sanjsko z zadetkom Fernanda Torresa že v drugi minuti tekme, a so gostje v nadaljevanju popustili in po golih Victorja Casadesusa v 30. in Giuseppeja Rossija v 90. minuti doživeli boleč poraz, po katerem sta v bitki za naslov le še Barcelona in njihov mestni tekmec Real. 

Oblak pri nobenem od prejetih zadetkov, ki si ju lahko pogledate v priloženem posnetku, ni imel veliko možnosti za posredovanje, a to ne spremeni dejstva, da ne bo postavil novega rekorda po najmanjšem številu prejetih golov v eni sezoni španskega prvenstva. Mejnik, ki ga je z 18 zadetki v svoji mreži leta 1994 postavil Deportivov Paco Liana, lahko Škofjeločan le še izenači.

V zadnjem prvenstvenem krogu bo Barcelona, ki je Espanyol danes odpihnila s 5:0, na gostovanju pri Granadi branila točko prednosti pred madridskim Realom, ki je bil v predzadnjem krogu s 3:2 boljši od Valencie.