Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2016 20:33:29
Deli članek:

Podivjani nemški navijači - napad na avtocesti

vszi

Včeraj so navijači Stuttgarta vdrli na igrišče in hoteli disciplinirati svoje igralce, danes pa so se zmlatili navijači Schalkeja in Borussie iz Dortmunda.

Množični pretep med navijači Schalkeja in BVB-ja je eskaliral do te mere, da so morali za več kot 20 minut zapreti avtocesto A3 pri Montbauru. Očividci in policija je vse skupaj opisala kot divjanje na divjem zahodu.

In kako se je vse skupaj zgodilo? Na poti v Nürnberg je bil avtobus z okoli 35 navijači Schalkeja, ki so šli na tekmo Nürnberga proti St. Pauliju, da bi podprli domače navijače.

Vozili so se v smeri Nürnberga, do tja pa niso prišli. Malce pred avtocestnim postajališčem Sessenhausen na cesti A3, je za avtobusom z avtomobili pridrvelo med 20 in 25 navijačev v značilnih rumeno-črnih barvah. Z nevarno vožnjo so prisilili avtobus, da se je zaustavil na odstavnem pasu. Ko se je avtobus odstavil so iz avtomobilov skočili Dortmundčani in napadli avtobus. Vnel se je hud pretep, ki se je seveda razširil na cestišče, tako da je bil promet onemogočen. Očividci so dejali, da je najmanj eden od Dortmundčanov vse skupaj posnel s kamero. Toda zelo hitro je na prizorišče množičnega pretepa prihitelo 60 policistov, vendar so napadalci z avtomobili takoj pobegnili. Policija jih je zasledovala tudi s helikopterjem. Od 35 navijačev Schalkeja jih je kar 20 poškodovanih, dva od njih pa sta morala zaradi hujših poškodb v bolnišnico.