Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2016 14:32:26
Deli članek:

Nogometaš Liverpoola padel na dopinškem testu

vszi

Nov dopinški škandal, tokrat na nogometnih zelenicah. Po poročanju francoskega RMC Sporta je namreč na testu padel eden od nogometašev Liverpoola.

Gre za francoskega reprezentanta osrednjega branilca Mamadouja Sakhoja. Angleški velikan je Sakhoja po sporočilu iz Uefe nemudoma odstranil iz moštva. 

Po zadnjih podatkih naj bi bil dopinški test Sakhoja pozitiven zaradi jemanja sredstev za topljenje maščobe, ki ga je jemal povsem zavedno in osebno ter ne predpisano s strani kluba. 

Fifa je že septembra leta 2013 svarila pred prehranskimi dodatki, ki topijo maščobe, prepovedana substanca pa je po vsej verjetnosti efedrin.

vszi

Liverpool je ob tem sporočil: "Včeraj smo prejeli formalni dopis Uefe, da preiskujejo kršitev protidopinških pravil s strani Mamadouja Sakhoja. Igralec se je že odzval na Uefino prošnjo za sodelovanje."

"Igralec sicer ni kaznovan z uradnim suspenzom, ampak klub se je ob posvetovanju z vpletenim igralcem odločil, da ne bo na voljo za naslednje tekme."

Sakho je bil v zadnjem času v odlični formi, s stabilnostjo v obrambni liniji je pomagal klubu do polfinala v ligi Europa. V domačem prvenstvu Liverpool zaseda sedmo mesto.