Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2016 10:52:35
Deli članek:

Gregor Bajde: Čeprav smo bližje Ljubljani, smo bili doma od nekdaj vijoličasti

Drago Wernig - TAKA

Mladi krilni napadalec vijoličastih je v intervjuju za klubsko spletno stran razkril marsikatero zanimivost, med drugim tudi to, katero pesem Viol si zavrti pred vsako tekmo Maribora.

"Tukaj ni dileme, že od nekdaj smo bili doma vijoličasti. Starši in oba brata navijajo za Maribor, čeprav smo bližje Ljubljani. Ne vem, zakaj. Verjetno, ker je imel moj zdajšnji klub večje uspehe, bogatejšo tradicijo. Če bi imel na izbiro obe ponudbi, bi sprejel mariborsko, saj je razlika v lovorikah in pomenu klubov. Zato lahko povem, da so me včasih neupravičeno označevali za ‘žabarja’. Spodnji Hotič pri Litiji je po razdalji bližji Ljubljani kot Mariboru, vendar nikdar nisem čutil nič do Olimpije," je o ljubezni do Maribora v družini Bajde razpredal Gregor.

Talentirani napadec je pojasnil tudi, da čeprav si je na igrišču uspel izboriti status prvokategornika, to njegovih zadolžitev na treningu ni kaj prida spremenilo: "Še vedno imam svoje zadolžitve. Moram pospravljati rekvizite po treningih, pravila so jasna, hierarhija je postavljena. Tako je prav. Ko smo na igrišču, pa smo enakovredni. Poslušam nasvete, pozorno spremljam Novakovića, da lahko iz njegovih izkušenj kaj izvlečem tudi zase. Zavedam se, da imam še ogromno rezerv in veliko prostora za napredek."

Spregovoril pa je tudi o svojem ritualu pred vsako tekmo: "Imam ustaljeno navado, ko se prebudim po kosilu v karanteni. Grem pod prho in si na ves glas, res na ‘ful’ zavrtim Naprej Viole. To je moj ‘komad’, ki ga zmeraj poslušam za dodatno motivacijo, preden se odpravim na stadion."

Celoten intervju z Gregorjem Bajdetom si sicer lahko preberete TUKAJ.