Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.04.2016 20:37:28
Deli članek:

Viler: Po televiziji? Ne, nikakor ne!

Drago Wernig - TAKA

Po uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja se Mariborčani pripravljajo na nedeljski prvenstveni spopad s Koprom v Ljudskem vrtu.

Vijoličasti so med tednom uresničili cilj in z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja ostali v boju za dvojno krono, zmago s 5:1 so si zagotovili v podaljšku. V rednem delu sta zadela Mendy in Sallalich, ki je bil uspešen tudi v prvi minuti polurnega dodatka, na koncu se je dvakrat med strelce vpisal še Novaković.

"Novakoviću sem po tekmi v Krškem dejal, da mu je lažje igrati 10 na 11, zdaj se je izkazalo, da tudi v podaljšku. Vesel sem, da smo dosegli cilj. Lani nismo bili v finalu, ki ga ni prijetno gledati po televiziji, letošnjega nismo želeli izpustiti. Igramo v Kopru, tako da bo zaključek sezone lep. Upam, da se bo končalo, kot se spodobi," je povedal Mitja Viler.

Prav tako kot finala, so se pod Kalvarijo razveselili spoznanja, da so v šestem poskusu v tej sezoni Zavrč naposled premagali. "Toliko škode so nam naredili med sezono, da je bilo treba zadeve postaviti na svoje mesto. In smo rekli, če imamo možnost, dajmo jim zabit pet 'komadov', da si zapomnijo to tekmo. Ker nimajo rezultatskega bremena, lahko več rotirajo in so počivali v prvenstvu za pokalna obračuna. Nam je bilo ob lovu na naslov prvaka težje, a se je izšlo po načrtih. Zavrč je bil zaradi varčevanja z močmi v prejšnjih tekmah živahnejši v prvem polčasu, toda v drugem smo dvignili ritem. Sploh pa v podaljšku in bilo je dovolj za finale," pravi izkušeni Primorec in pogled usmerja v končnico sezone: "Začeli smo zmagovati v seriji, kar je velikega pomena za nas. Napadalci zabijajo, zadevajo tudi igralci, ki morda doslej niso. To so vse odlična spoznanja za samozavest ekipe. Soigralci naj tresejo nasprotne mreže, mi pa se bomo v obrambi potrudili, da bo naša ostala nedotaknjena."