favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 10.04.2016 19:07:16

Olimpija se je izvlekla, Maribor na -2

Nikola Miljković
Nogometaši ljubljanske Olimpije in Zavrča so se v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Olimpija tudi po sedmi tekmi spomladanskega dela ostaja neporažena. A danes le po zaslugi borbenosti v zadnjih trenutkih in obilici sreče. Zavrč je bil tisti, ki je Ljubljančane večino tekme umiril, nekoliko srečno dosegel vodilni zadetek, domači pa so po neprepričljivi igri šele v sodniškem dodatku prišli do točke. To pomeni, da zdaj Mariborčanom bežijo le še za dve točki. Zavrč, katerega trener, povratnik Slavo Matić je še vedno neporažen na klopi haloškega kolektiva, ostaja peti.

Zavrč je bil v prvi polovici polčasa konkretnejši, prišel do nekaj strelov, ki pa so bili kljub ugodnim položajem nenatančni. Olimpija, ki kljub večji posesti žoge ni delovala najbolj prepričljivo, je le poredkoma zagrozila, zato pa v 34. minuti zapravila dotlej najlepšo priložnost. Rok Kronaveter je pred vrata Zavrča poslal natančno podajo, povsem osamljen je do strela z glavo prišel Blessing Eleke, a to naredil slabo, po šibkem udarcu je žoga končala v naročju Matije Kovačića.

eleke nm
Nikola Miljković
V drugem polčasu je Olimpija na trenutke pritisnila, prišla do nekaj strelov, a igra na sredini je bila nepovezana. Zavrč ni imel prevelikih težav z ustavljanjem ljubljanskih napadov, za nameček pa v 69. minuti povedel. Lovro Cvek je prišel do žoge na desni strani kazenskega prostora, skušal podati pred vrata, a pri tem zadel koleno Elekeja, tako da je žoga spremenila smer in ob bližnji vratnici presenetila Aleksandra Šeligo. 


Olimpiji še naprej nikakor ni steklo, v 80. minuti pa je morda nekoliko sebično protinapad zaključil Martin Mimoun, ki je z roba kazenskega prostora meril malce premalo natančno. Ko je že kazalo, da je Olimpija v izgubljenem položaju, saj so Zavrčani pridno prekinjali akcije domačih, pa je v tretji minuti sodniškega dodatka do žoge v kazenskem prostoru prišel Eleke, sprožil, zadel Sebastjana Antića, s pomočjo katerega se je žoga odbila v mrežo.


Olimpija - Zavrč 1:1 (0:0)

Ljubljana - Stadion Stožice. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava).
Strelca: 0:1 Eleke (69, avtogol), 1:1 Eleke (94).
Olimpija: Šeliga, Kelhar, Zajc, Kronaveter (od 75. Mimoun), Matić (od 83. Zarifović), Eleke, Radović, Wobay (od 46. Kapun), Fink, Krefl, Mitrović.
Zavrč: Kovačić, Pihler, Mužek, Filipović, Antić, Rogač, Agboyi, Cvek, Dodlek (od 86. Karamatić), Miketić (od 72. Matjašič), Batrović (od 90. Glavica).
Rumeni kartoni: Matić, Fink; Agboyi, Filipović.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike