Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.04.2016 15:07:26
Deli članek:

Bo moral Chelsea poiskati novega trenerja?

vszi
Antonio Conte

Uprava londonskega Chelseaja je včeraj sporočila, da bo ekipo od poletja naprej vodil Antonio Conte. Pa jo bo res?

Trenutni italijanski selektor bi moral po koncu sezone na vročem stolčku zamenjati Guusa Hiddinka, toda stvar bi se znala malo zakomplicirati. Vsega dan po njegovem imenovanju se je namreč začelo sojenje, v katerem je tožilec Roberto Di Martino italijanskemu strokovnjaku zagrozil s polletnim suspenzom.


Razlog za to je dogajanje iz sezone 2010/11, ko naj bi bil Conte kot trener Siene vpleten v prirejanje izidov. Pod drobnogledom je Sienina zmaga nad Albinoleffejem maja 2011, medtem ko so remi z Novaro (2:2) izvzeli iz preiskave. V sezoni 2012/13 ga je italijanska nogometna zveza kaznovala z desetmesečnim suspenzom, a je Conte, ki je bil takrat trener Juventusa, po pritožbi odslužil samo štiri mesece.

Conte se sojenja ni udeležil, razsodba pa naj bi bila znana sredi naslednjega meseca. Conte, ki je do zdaj vedno trdil, da je nedolžen, je zahteval hitro sojenje. Njegova želja je, da bi se lahko čim prej posvetil pripravam z italijansko izbrano vrsto, ki jo junija čaka nastop na Euru v Franciji. Če bo spoznan za krivega, se na razsodbo lahko pritoži, Vendar pa bi v tem primeru trpela tako Chelsea kot italijanska reprezentanca, ker bi (za nekaj časa) ostala brez trenerja, oziroma selektorja.