Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.04.2016 10:50:11
Deli članek:

"Kitajec" kopačke obesil na klin (video)

Dva tedna po dopolnjenem 40. letu je igralsko kariero tudi uradno končal odlični urugvajski nogometaš Alvaro Recoba.

Za slovo je organiziral poslovilno tekmo, na kateri so mu družbo delali številni nekdanji soigralci ter drugi znani nogometaši, od Javierja Zanettija, Francesca Tolda, Carlosa Valderrame, Juana Romana Riquelmeja, Ivana Zamorana in drugih. Na stadionu v Montevideu se je zbralo veliko navijačev, ki so še zadnjič prišli videti na delu nogometnega mojstra.

Recoba, ki ima zaradi svojega videza nadimek "El Chino", po naše Kitajec, je zbral 69 nastopov za urugvajsko reprzentanco in dosegel 11 zadetkov, v klubski karieri pa največji pečat pustil v dresu Interja, član Milančanov je bil kar 11 let (vmes dvakrat posojen).

Z urugvajsko izbrano vrsto je leta 2001 gostoval v Kopru na prijateljski tekmi. Od takrat je znana anekdota, ko se je s soigralci pripeljal na trening na Bonifiko in vprašal, na katerem stadionu pa bodo igrali tekmo ...

"Imel sem srečo, da sem igral s toliko šampioni. Vedno bom hvaležen za to," je s solzami v očeh dejal Recoba, ki sta mu ob slovesu svoje besede prek videoposnetka namenila tudi njegov rojak Luis Suarez in Zlatan Ibrahimović, s katerim sta skupaj igrala v Interju.