Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
31.03.2016 15:53:07
Deli članek:

On vzhajajoči zvezdnik Uniteda, bratranec pa morilec

Marcus Rashford je vzhajajoči zvezdnik Manchester Uniteda, angleški mediji pa so odkrili tudi temačno stran njegove družine.

Vzhajajoči zvezdnik Manchester Uniteda Marcus Rashford velja za enega najbolj obetavnih angleških nogometašev, tamkajšnji mediji pa so zdaj odkrili, da je v otroštvu doživel tudi precej travmatično izkušnjo.

Angleški mediji so namreč odkrili, da je bratranec Marcusa Nicholas Rashford morilec, ki je leta 2004 zaradi umora sošolca pristal v zaporu. Obsojen je bil na 16 let zaporne kazni, trenutno pa je pogojno na prostosti.

Reuters

Nadvse bizaren pa je vzrok, zaradi katerega je prišlo do prepira. Takrat 18-letni okajeni Nicholas je z nožem v prsi zabodel dve leti starejšega prijatelja, in sicer zaradi tega, ker ga je čudno gledal. Da je bratranec Marcusa preživljal težko otroštvo dokazuje tudi podatek, da je bil štiri leta pred tem psihopatskim dejanjem priča umoru starejšega brata.

K sreči pa obetavni nogometaš ni šel po bratrančevi poti. Veliko zaslug ima pri tem družina, ki ga je ves čas podpirala in mu pokazala pravo pot. "Takšen dogodek bi Marcusa lahko hitro zavedel. Toda po zaslugi družine in njega samega ni zašel v težave. Marcus in Nicholas sta si popolnoma različna," je za angleške medije povedal neimenovan vir, med tem ko mu njegov stric oziroma oče Nicholasa Jeffrey ta uspeh privošči: "Marcusov uspeh je njegov uspeh. Podpiramo ga, seveda mu želimo najboljše."