Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
31.03.2016 09:45:58
Deli članek:

Ranko Stojić: Kot da v bagru rušimo vse pred sabo

alesfevzer.com

Športni direktor Olimpije Ranko Stojić odgovoril na očitke, da je glavni krivec za neuspelo registracijo Danka Lazovića.

V Ljubljani še vedno odmeva novica, da Danko Lazović pred poletjem ne bo mogel igrati za Olimpijo. Primer Lazović je zasenčil celo priprave na sobotno tekmo s Krko, navijače in številne druge pa v prvi vrsti zanima, kdo je glavni krivec za to, da izkušeni srbski nogometaš do poletja ne bo registriran za vodilni klub Prve lige Telekom Slovenije.

Da se je Olimpiji pripetilo nekaj, čemur bi se lahko izognila, ni nikakršnega dvoma. Dejstvo je, da je bilo že v tistem trenutku, ko so zmaji z napadalcem podpisali pogodbo za leto in pol, bolj ali manj jasno, da bo njegova registracija misija nemogoče. Zakaj? Preprosto: Lazović je na Kitajskem pogodbo prekinil, ko je bilo zimskega prestopnega roka pri nas že konec. Pravila pa so kristalno jasna; klubi lahko registrirajo zgolj tiste proste nogometaše, ki so brez kluba ostali pred iztekom 31. januarja, ko se pri nas zaključi zimska tržnica. Toda zakaj tega pri Olimpiji niso vedeli? In tudi: ali res niso vedeli? Ali pa so in so preprosto upali, da jim bo uspelo ne glede na vse? Da jim bodo pogledali skozi prste? So ob tem dobili tudi kakšno zagotovilo z višje instance, da bo registracija vseeno uspela, kot se šušlja po ljubljanskih ulicah? Pa seveda, kot rečeno, še ključno vprašanje: kdo je kriv za svojevrsten fiasko? Za številne dvoma ni, s prstom kažejo na športnega direktorja Ranka Stojića.

ČISTO PRAVE NEUMNOSTI
"Spet sem na tapeti (smeh). Ne vem, kolikokrat po vrsti že. Drži, zgodilo se nam je nekaj neprijetnega, doživeli smo udarec, ki bi se mu morda lahko tudi izognili. Ampak … Tisti, ki nas – poudarjam, nas – kritizirajo zaradi tega, kar se je zgodilo z Lazovićem, naj pomislijo, kje je bila Olimpija, ko smo jo prevzeli. Naj pomislijo ..."


CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN!