Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.03.2016 11:20:20
Deli članek:

Žaljivke, udarci in leteči stoli na tribunah Old Trafforda (video)

vszi

Stadion Old Trafford je sinoči gostil povratno tekmo osmine finala lige Europa med Manchester Unitedom in Liverpoolom. Dvoboj velikih tekmecev pa so zaznamovali tudi incidenti na tribunah.

Redsi so v Manchester prišli s prednostjo dveh zadetkov, ki so jo uspeli ubraniti in se uvrstiti v četrtfinale.


Ko je bilo malo pred koncem srečanja jasno, da bodo gostje igrišče zapustili kot zmagovalci, je nekaj njihovih navijačev na tribuni - tam so bili pomešani med privržence Uniteda - razvilo Liverpoolovo zastavo, kar je navdušilo glavno skupino gostujoče ekipe.

Na drugi strani pa je močno razjezilo domačine, ki tega niso mogli mirno gledati in so se fizično spravili na peščico nasprotnih navijačev.

Preden je prišlo do posredovanja varnostnikov in policistov, je padlo nekaj udarcev, poletel je tudi stol.

Da je bilo vzdušje med navijači še bolj napeto, so poskrbeli žaljivi in neprimeni vzkliki, ki so med tekmo prihajali z obeh strani.

Domači so gostom omenjali tragedijo na stadionu Hillsborough, v kateri je na srečanju Liverpoola in Nottinghama umrlo 96 ljudi, skoraj 800 pa je bilo ranjenih.

Gostje so se na to odzvali z vzkliki "München", s katerimi so domače spomnili na letalsko nesrečo, ki je vzela življenje 23 igralcem Uniteda, njihovim navijačem in novinarjem.

V neljubih scenah je bilo aretiranih pet ljudi.