Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.03.2016 23:38:44
Deli članek:

Čarobni dotik Coutinha za napredovanje Liverpoola (video)

Reuters

Nogometaši Liverpoola so bili v angleškem obračunu osmine finala lige Europa uspešnejši od Manchester Uniteda, v četrtfinale so napredovali še Šahtar, Borussia Dortmund, Sevilla, Villarreal, Valencia, Braga in Sparta Praga.

V središču pozornosti je bil veliki angleški obračun v gledališču sanj, kamor je Liverpool pripotoval z dvema goloma prednosti, ki jo je zadržal z remijem 1:1. Manchester Unuted je v 32. minuti povedel z golom golom Anthonyja Martiala, ki je priigral najstrožjo kazen in jo tudi sam uspešno izvedel. Kmalu zatem je Daniel Sturridge iz prostega strela stresel okvir vrat, nakar je "zicer" zgrešil Jordan Henderson, tudi gostitelji so imeli nekaj lepih priložnosti, v 45. minuti pa so redsi izenačili in si zagotovili napredovanje. V glavni vlogi je bil Coutinho, ki je po levi strani izjemno prodrl v kazenski prostor, Varela ga je spremljal zgolj s pogledom, nakar se je brazilski vezist izjemno odzval še ob soočenju z De Geo. Mojstrovina vredna ogleda. Tudi v drugem delu priložnosti na obeh straneh ni manjkalo, a se izid ni več spremenil.

Villarreal je izločil Bayer Kevina Kampla, ki zaradi poškodbe ne igra. Španci so prvo tekmo dobili z 2:0, na povratni pa kljub izdatno manjši posesti žoge in manj strelom proti vratom v gosteh igrali 0:0. Španski dvoboj Valencie in Athletica je odločil gol v gosteh. Potem ko so nogometaši iz Bilbaa doma zmagali z 1:0, so v gosteh izgubili z 1:2. Valencii je dolgo dobro kazalo, saj je že v prvem polčasu prek Santija Mine v 13. in Aderlana Santosa v 37. minuti vodila z 2:0. Toda goste je rešil Aritz Aduriz, ki je v 76. minuti zadel iz bližine.

Reuters
Italijani so nezadovoljni po izpadu Lazia, ki je v Pragi proti Sparti imel ugoden izid 1:1, na svojem igrišču pa je šokantno izgubil kar z 0:3. Čehi so vse tri gole dosegli že v prvem polčasu. Lazio je imel sicer več posesti žoge (62 odstotkov), kar 30-krat poskusil s streli proti vratom Čehov, toda žoge ni spravil v Spartino mrežo. Anderlecht in Šahtar sta oba končala z desetimi igralci, v sodniškem dodatku pa je napredovanje Ukrajincev potrdil Eduardo. Sevilla je po 0:0 s prve tekme na povratnem obračunu zanesljivo opravila z Baslom Andraža Šporarja (ta zaradi poškodbe ne igra), slavila je s 3:0. Kevin Gameiro je prispeval dva zadetka. 


Borussia je že na prvi tekmi s Tottenhamom opravila velik del posla, ko je zmagala s 3:0, pot med najboljših osem pa je potrdila z zmago z 2:1 v Londonu. Pierre-Emerick Aubameyang je bil dvakratni strelec za rumeno-črne. Son Heung-Min pa je zadel za Angleže.

Portugalska Braga je izločila , potem ko je zmagala s 4:1. Turki so doma slavili z 1:0, tokrat pa so tekmo končali kar s tremi izključenimi igralci. Mehmet Topal je moral z igrišča v 66. minuti, Alper Potuk v 87., Volkan Sen pa v sedmi minuti sodniškega dodatka. Strelci za Brago so bili Ahmed Hassan, Josue z bele točke, Nikola Stojiljković in Rafa Silva. Pri Turkih je v prvem polčasi izenačil Potuk.

Izidi osmine finala lige Europa
Bayer Leverkusen - *Villarreal      0:0           0:2
Valencia - *Athletic Bilbao      2:1 (2:0)          0:1
Lazio Rim - *Sparta Praga      0:3 (0:3)          1:1
Manchester United - *Liverpool      1:1 (1:1)          0:2
Anderlecht - *Šahtar Donjeck      0:1 (0:0)          1:3
*Sevilla – Basel      3:0 (3:0)          0:0
Tottenham - *Borussia      1:2 (0:1)          0:3
*Braga - Fenerbahče      4:1 (1:1)          0:1