Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
08.03.2016 11:48:55
Deli članek:

Angleži razkrili Vardyjevo odkupno klavzulo

Reuters

V začetku februarja je Jamie Vardy z Leicestrom podpisal novo in donosnejšo pogodbo, zdaj pa Angleži razkrivajo tudi višino odkupne klavzule.

Jamie Vardy je z Leicestrom v začetku prejšnjega meseca sklenil novo pogodbo, po kateri bo na stadionu King Power ostal do leta 2019. Z novim dogovorom si je priboril tudi precej boljšo plačo, saj se mu je iz nekdanjih 58 tisoč povzpela na 104 tisoč evrov na teden.

Zdaj pa so angleški mediji razkrili tudi višino odškodnine, ki je zapisana v novi pogodbi. Če ga bo kateri od tekmecev v svoje vrste želel zvabiti pred letom 2019, bo moral Leicestru odšteti 38,75 milijonov evrov. Vsekakor kar precejšnja vsota za 30-letnega napadalca, ki pa se zdi v primerjavi z nekaterimi nogometnimi zvezdniki pravi drobiž. Včeraj smo denimo poročali o odškodnini za Luko Modrića, ki znaša kar 500 milijonov evrov.

Po vsej verjetnosti se bo Vardy kljub visoki odškodnini po koncu sezone preselil h kateremu od angleških velikanov. Leicester bo tako izpeljal sanjski posel, saj je pred leti Fleetwoodu za Vardyja odštel zgolj 1,3 milijona evrov.