Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
08.03.2016 10:12:41
Deli članek:

Popotnik Anej Lovrečič po slovesu od Cipra našel novega delodajalca

Grega Wernig

Nekdanji vezist Olimpije Anej Lovrečič bo v prihodnje žogo brcal precej daleč stran od doma.

Potem ko je januarja prekinil sodelovanje s ciprskim prvoligašem Ajia Napo, je bil Anej Lovrečič nekaj časa brez kluba. Zdaj se je njegov (nogometni) status spremenil.

V začetku koledarskega leta je nekdanji član Kopra, Celja in Olimpije zapustil Ciper, kamor je odšel poleti. Razlog za to je bil, da njegov klub Ajia Napa ni imel nobenih možnosti za obstanek, zato je bilo zanj tekmovanja konec že marca. Ker ni želel brez tekem ostati že tako zgodaj, je raje predčasno prekinil sodelovanje in upal, da bo našel novega delodajalca. Nanj je čakal približno tri mesece in zdaj je spet v pogonu. Njegova nova destinacija je Gruzija, kjer je okrepil prvoligaša Čikhuro iz mesteca z imenom Sakhere, ki leži približno 170 kilometrov severozahodno od Tbilisija.

Čikhura je slovenskim ljubiteljem nogometa verjetno dokaj neznan klub. Ustanovljen je bil leta 1938 in zdaj četrto sezono zapored igra med elito. Zadnje prvenstvo je končal na petem mestu in bil polfinalist pokala. V sezoni 2014/15 je igral v kvalifikacijah za ligo Europa, kjer je v prvem krogu kvalifikacij brez težav preskočil makedonsko Turnovo (4:1), v drugem po enajstmetrovkah izločil favorizirani Bursaspor, nato pa s skupnim rezultatom 2:3 izpadel proti azerbajdžanskemu Neftčiju. V začetku februarja so se s Čikhuro med pripravami v Turčiji pomerile Domžale, dvoboj se je končal brez zadetkov.

VSE JE V REDU, NIČ MI NE MANJKA
Lovrečič je v Gruzijo pripotoval v petek, včeraj je opravil zdravniški pregled in podpisal pogodbo. Zdaj ga mora klub samo še registrirati, pri tem pa ne bi smelo biti težav. "Za zdaj je vse v redu, nič mi ne manjka, ampak ne morem kaj dosti povedati, ker sem tukaj premalo časa. Ljudje v klubu se trudijo, da se dobro počutimo," nam je včeraj iz Gruzije sporočil 28-letni vezist. Nato nam je razložil, kako je prišlo do stika med njim in klubom. "Pripeljal me je gruzijski menedžer, nekdanji nogometaš, ki mu v klubu zelo zaupajo, zato nisem prišel na preizkušnjo. Najpomembnejši je bil zdravniški pregled, opravil pa sem že dva treninga. S trenerjem sicer še nisem govoril, ker je bilo vse podrejeno včerajšnji tekmi.

Nekdanji mladi reprezentant je delal skupaj s kondicijskim trenerjem, z ekipo pa bo začel trenirati danes. Čikhura je v nedeljo v 19. prvenstvenem krogu na svojem igrišču igrala s predzadnjim Zugdidijem in slavila s 4:0. "Bilo je v redu, igrali smo proti malo slabši ekipi, toda dokler nismo dosegli prvega zadetka, je bilo kar težko. Potem se nam je odprlo in se je videla razlika v kvaliteti." Vzdušje na srečanju je primerjal z manjšimi tekmami v Sloveniji, saj je bilo malo ljudi. "Naš stadion je majhen, a naj bi maja začeli graditi novega."

TEKAŠKO NE BI SMELO BITI TEŽAV
Pred odhodom v Gruzijo je Lovrečič treniral sam, pri čemer mu je pomagal nekdanji nogometaš Danijel Brezić. "Manjka mi dela z ekipo, tekaško pa ne bi smelo biti težav," je Lovrečič opisal svojo trenutno pripravljenost. Nato pa dodal, da ima malo težav s sporazumevanjem, ki pa niso nepremostljive. "Se kar znajdemo, znajo rusko, dosti besed je podobnih slovenskim. Kar zadeva angleščino, jo govorijo direktor, menedžer in dva ali trije igralci, tako da bo šlo.

Lovrečič ima pogodbo do decembra, a se bosta klub in igralec poleti sestala ter videla, kako naprej. "Veliko je odvisno od tega, ali se bomo uvrstili v Evropo, za katero zdaj zaostajamo štiri točke." Čikhuro čaka še nastop v polfinalu pokalnega tekmovanja. Za konec smo ga povprašali o konkurenci v ekipi: "Rekli so mi, da so na zadnji tekmi manjkali štirje igralci, dva igrata na mojem položaju. Po tem, kar sem videl, so igralci dobri, več pa bom vedel, ko bom z njimi opravil še nekaj treningov. Verjamem, da si bom izboril mesto v ekipi, saj nisem prišel sem sedet."