Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2016 11:24:31
Deli članek:

Skrivna misija Guardiole

V ponedeljek so trenerja Bayerna Pepa Guardiolo videli na Nizozemskem.

Skrivna misija. Tako so angleški mediji poimenovali Guardiolov obisk Amsterdama. Hitro so odkrili, da se je v enem od luksuznih hotelov največjega nizozemskega mesta srečal s športnim direktorjem Manchester Cityja Txikijem Begiristainom. Jasno je, da se nista dobila za to, da bi kramljala o vremenu, pač pa sta kovala strategijo sestave ekipe za naslednjo sezono.

Pred nekaj tedni je postalo jasno, da bo Guardiola naslednjo sezono sedel na klopi Cityja in po treh letih zapustil Bayern. Vse od takrat je v Nemčiji deležen številnih kritik, ker je še pred koncem izteka pogodbe obelodanil, kam se bo preselil. Podobno nanj in na City letijo kritike tudi na Otoku.

Nič čudnega torej, da je Guardiola obisk Amsterdama želel izpeljati v tajnosti, da se vse skupaj ne bi razvedelo. A očitno je za srečanje vedelo preveč ljudi oziroma vsaj eden preveč in vse skupaj ni ostalo skrito. Povsem možno je, da Amsterdam ni bil izbran naključno za srečanje z Begiristainom, saj je eden tistih, ki naj bi si jih Guardiola želel videti v svoji ekipi naslednjo sezono vezist Ajaxa Riechodly Bazoer in del obiska naj bi vključevali tudi pogovori glede realizacije.