Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.03.2016 11:40:26
Deli članek:

Bi Slovenec hrvaške sodnike osvobodil Mamićevega vpliva?

Pri južnih sosedih so delivci pravice vse bolj na udaru.

Pogled na vrh lestvice v hrvaškem prvoligaškem prvenstvu je pričakovan. Na prvem mestu je Dinamo, ki ima pet točk naskoka pred Rijeko, ki je v zadnjem krogu z golom Romana Bezjaka v sodniškem dodatku z 2:1 ugnala Osijek. "Sami smo si zapletli tekmo, ki smo jo imeli pod nadzorom. Gostje so v končnici zadeli iz enajstmetrovke, toda kljub temu smo verjeli še naprej. Gol je prišel v pravem trenutku. Če ne bi zmagali , bi se počutil krivega, ki bi izgubili dve točki," je dejal slovenski reprezentant.

Po napetem obračunu je bilo znova veliko govora o sojenju, delivci pravice so "na tapeti" že od začetka spomladanskega dela prvenstva. To je pri južnih sosedih že folklora, tudi na Reki so prepričani, da so bili kar nekajkrat oškodovani, takšno je mnenje še v marsikaterem drugem klubu. Sodniški organizaciji prav tako očitajo, da deluje netransparentno zato številni skušajo najti rešitev, kaj bi bilo dobro storiti.

Kolumnist Novega lista Orlando Rivetti tako meni, da ne bi bilo slabo, če bi hrvaški sodniki dobili šefa iz tujine. Tako kot so Ukrajinci pred časom angažirali Pierluigija Collino, Rusi Roberta Rosettija … Priznani hrvaški novinar meni, da bi lahko rešitev našli v soseščini. V Sloveniji. "Vlado Šajn je poleg Hugha Dallasa eden od najbolj vplivnih ljudi v evropski sodniški organizaciji. Je tudi mentor za delo in razvoj hrvaških sodnikov, kontrolorjev ter inštruktorjev. Šajn bi bil avtoriteta in zagotovilo poštenosti, sodnike bi osvobodil Mamićevega vpliva," je med drugim zapisal Orlando Rivetti in zaključil: "Drugega izhoda ni. Šajn ali – kanibalizem."