Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.02.2016 08:44:20
Deli članek:

Barcelona z Unicefom do leta 2020

Reuters

Katalonski nogometni velikan Barcelona in Sklad ZN za otroke (Unicef) sta še podaljšala sodelovanje. Blaugrana je že več let pokrovitelj te ustanove in ji tudi namenja sredstva, nogometaši Barcelone pa imajo na dresih tudi logotip Unicefa.

Odnos med Barco in Unicefom ima zgodovinske temelje. Leta 2006, ko so začeli sodelovati, je namreč Barcelona prekinila tradicijo, po kateri je kot zadnja med velikimi klubi na svetu svoje drese ponudila za oglaševanje. Pred tem so Katalonci dolga leta trmasto vztrajali pri dresih zgolj v klubskih barvah, brez napisov pokroviteljev. A v njenem primeru ni šlo za klasično sponzorsko pogodbo, saj denarja zaradi napisov ni dobival klub, ampak je Barcelona donirala sredstva Unicefu.

Nekaj let pozneje se je to sicer spremenilo, napis Unicef na prsih se je moral umakniti pravemu pokrovitelju, preselil pa se je na hrbtni del. A sodelovanje je ostalo, Barca je še vedno namenjala vsaj milijon evrov letno za to organizacijo.

Zdaj so sodelovanje še podaljšali. V katalonskem klubu bodo še naprej pomagali projektom Unicefa v Gani, na Kitajskem, Braziliji in Južnoafriški republiki. Po novem dogovoru bodo v klubu do leta 2020 vsako leto Unicefu namenili dva milijona evrov, ki bodo namenjeni za izobraževanje. "Doslej smo pri Barceloni Unicefu namenjali milijon in pol na leto. Zdaj bo sodelovanje še trdnejše, s še pol milijona evrov več sredstev, tako kot je še močnejša naša želja pomagati otrokom," so sporočili iz Barcelone.

"Želimo doseči otroke po vsem svetu in želimo biti še naprej klub, ki ga otroci po vsem svetu občudujejo in imajo radi. Še enkrat smo pokazali, da smo več kot samo klub," je ob tem dejal predsednik Barce Josep Maria Bartomeu in spomnil na slogan Barcelone Mes que un club (več kot samo klub).