Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.02.2016 19:37:29
Deli članek:

Branilec Barcelone ena prvih okrepitev Joseja Mourinha v Manchestru?

Ko bo (če bo) Jose Mourinho postal novi trener Manchester Uniteda, bo na Old Trafford menda poskušal pripeljati tudi nogometaša Barcelone.

Jose Mourinho odšteva tedne in mesece do trenutka, ko se bo vrnil v svet nogometa. Kontroverzni Portugalec je pred časom zapustil Chelsea, toda tudi v prihodnje bo služboval v Angliji, saj bo (skoraj zagotovo) postal novi trener Manchester Uniteda. Slednjemu po slovesu legendarnega Alexa Fergusona skorajda nič ne gre po načrtih, zdaj so vodilni očitno ocenili, da jih v boljše čase lahko popelje prav Mourinho.

Nekdanji trener Porta, Interja in Reala naj bi sicer ob sklenitvi ustnega dogovora z Unitedom dobil tudi zagotovilo, da bo lahko dodobra prevetril zasedbo z Old Trafforda. V skladu s temi mediji že nekaj časa ugibajo, koga vse bi lahko Mourinho pripeljal v teater sanj. Zdaj je španski časnik Sport zapisal, da se je ogrel tudi za nogometaša – Barcelone! Torej tistega kluba, s katerim je v času, ko je vodil Real, bil res ostre bitke.

Toda tudi če bi mu ga uspelo dobiti, navijači katalonskega velikana verjetno ne bodo pretirano jokali od žalosti. Mourinho naj bi namreč želel Marca Bartro, centralnega branilca, ki je član Barce od leta 2002 dalje, a bi težko govorili, da pri slednji igra kaj prida pomembno vlogo. Petindvajsetletnik je v tej sezoni v la ligi odigral zgolj devet tekem, skupno pa si je v sedmih sezonah v vseh tekmovanjih dres Barcelone nadel le 99-krat.

Kljub vsemu pa naj bi bil Mourinho za Bartro, ki je menda nezadovoljen z življenjem na Camp Nouu, plačati kar okoli 12 milijonov evrov.