Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.02.2016 20:28:58
Deli članek:

Jurčić: Mladenič z mirnostjo igralcev v 30 letih

Drago Wernig - TAKA

Z odštevanjem do spomladanske premiere so se seveda začela tudi ugibanja o tem, kakšna bo mariborska začetna enajsterica.

"Imamo kader 20 igralcev, ki so pripravljeni začeti prvenstvo. Kot sem že povedal, so na začetku v prednosti tisti, ki so že jeseni imeli glavno breme, toda hkrati sem zelo zadovoljen, da smo v svoje vrste privabili nekaj novih igralcev, ki so poskrbeli za zdravo konkurenco in s svojo kakovostjo prisilili staroselce, da delajo še boljše. Poleg tega so dokazali, da lahko na njih resno računamo. Škoda le, da so imeli nekaj težav s poškodbami," pravi Krunoslav Jurčić.

JANŽA V PREDNOSTI PRED VILERJEM
Med vratnicama bo seveda Jasmin Handanović, po poškodbi Mateja Palčiča je bilo v preteklem obdobju še največ govora o desni strani obrambne vrste. "Mladi Adis Hodžić se je odzval zelo dobro. Kljub šele 17 letom je pokazal veliko mirnost, ki bi jo lahko pripisali igralcem, ki so že v 30 letih. Vsekakor bo dobil priložnost. Predvsem imam v mislih preizkušnje, na katerih je pričakovati našo prevlado, Aleš Mertelj je na voljo v vsakem trenutku," je pristavil trener vijoličastih. Prva tekma spomladanskega dela prvenstva je bržčas preveč pomembna, da bi mladeniču na pleča naložil preveliko breme, zato v udarni zasedbi pričakujemo izkušenega Gorenjca.

Drago Wernig - TAKA
Na nasprotni strani je Erik Janža očitno ohranil prednost pred Mitjo Vilerjem, ki si jo je zagotovil v končnici jeseni, osrednji dvojec branilcev bosta sestavljala Marko Šuler in Rodrigo Defendi. Pod Kalvarijo so veliko pričakovali tudi od vrnitve Aleksandra Rajčevića, ki pa se je znova poškodoval, vendar za zdaj še ni povsem jasno, kako dolgo bo moral prisilno počivati, menda ni izključeno, da spet več mesecev. Zato je kakopak pomembno, da so vijoličasti v svoje vrste privabili tudi Denisa Šmeja, ki bi lahko v izjemnih primerih morda "zakrpal" tudi desni bočni položaj.

 
TRENERJEVE SLADKE SKRBI
Na sredini igrišča je konkurenca zares precejšnja. Bolj ali manj sta zanesljiva Željko Filipović in Marwan Kabha, v dvoboju z grofi jima bo bržkone delal družbo Dare Vršič, ki je igralsko vsekakor v prednosti pred Sintayehujem Sallalichom, največji adut Izraelca je hitrost. V "zasedi" čaka Damjan Bohar, tudi Marko Janković je imel na pripravljalnih preizkušnjah nekaj svetlih trenutkov, Amir Dervišević nikakor ne naredi koraka naprej, Amarja Rahmanovića in Valona Ahmedija zaradi težav s poškodbo v soboto bržčas ne bo v kadru.

"Veliko kandidatov za zvezno vrsto so sladke skrbi, toda minutaža bo vsekakor porazdeljena. Napori bodo veliki, imamo tudi precej igralcev, obremenjenih s kartoni, kmalu bomo prišli v zgoščen ritem tekem, prav tako ne smemo zanemariti poškodb. Veliko se pogovarjam s fanti, ki se zavedajo, da imamo kakovostno zasedbo in da bo precej rotacij, toda vsi morajo biti pripravljeni, da v vsakem trenutku pristavijo svoj delež," je povedal hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi.

Drago Wernig - TAKA
Kar zadeva napadalni trio, bodo ob koncu tedna od prve minute na igrišču skoraj gotovo Agim Ibraimi, Marcos Tavares in Gregor Bajde, Jean-Philippe Mendy je v stalni pripravljenosti, Žan Celar bo izkušnje nabiral predvsem na treningih v družbi starejših soigralcev. Kakopak tudi Milivoja Novakovića, ki za dvoboj s Celjani naj še ne bi bil med kandidati za nastop, zato pa bo v kadru za večni derbi z Olimpijo.


Ob tem je zanimivo, da so bili Mariborčani na uvodnih prijateljskih preizkušnjah učinkoviti, nakar se je v Turčiji zgodilo, da kar na treh zaporednih niso zatresli mreže. Zato jih ni malo, ki se bojijo, da bi bila lahko neučinkovitost morda problem, toda Krunoslav Jurčić ostaja miren. Ne le zaradi prihoda reprezentančnega napadalca. "Mislim, da to ne bi smela biti težava. V Turčiji je sicer lepa okolica, toda enolična, zato se je igralci po več kot desetih dneh zasitijo, kar vpliva na njihovo miselno pripravljenost. Ravno v tem času smo igrali omenjene tekme, poleg tega sem vztrajal pri močnih nasprotnikih. Samo takšni lahko prebijejo limite mojih igralcev, poleg tega dobiš natančen vpogled v to, kje smo dobri in kje slabši. V takšni fazi, ko smo bili vsega že malce siti, se zgodijo tudi takšni dvoboji, z optimizmom pa me navdaja spoznanje, da nismo bili brez priložnosti."