Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.02.2016 18:20:30
Deli članek:

Nekdanja svetovna prvaka odslej med amaterji

Reuters

Klaus Augenthaler in Thomas Hässler, ki sta pred leti navduševala v dresu elfa, bosta kariero nadaljevala daleč od blišča najmočnejših lig.

Nekdanja nogometaša sta z nemško izbrano vrsto leta 1990 osvojila naslov svetovnega prvaka. Augenthaler je poleg tega igral še na SP štiri leta prej v Mehiki. Hässler pa na SP 1994 v ZDA in 1998 v Franciji.

Prvi se bo kot trener udejstvoval pri amaterskem klubu, nemškem sedmoligašu Donaustaufu, drugi pa pri Italii Berlino, ki igra še en rang nižje. Zanimivo je, da bo 49-letni Hässler tokrat prvič v vlogi glavnega trenerja, pred tem je imel vlogo pomočnika v nigerijski reprezentanci, Kölnu in iranskem Padidehu. Oseminpetdesetletni Augenthaler, ki je za Bayern odigral več kot 400 tekem in osvojil sedem naslovov državnega prvaka, je pri bavarskem velikanu delal kot začasni trener, pomočnik glavnega trenerja in kot trener mladega moštva. Nato pa je bil šef strokovnega vodstva pri GAK-u, Nürnbergu, Bayerju iz Leverkusna, Wolfsburgu in nazadnje v sezoni 2010/11 še pri Unterhachingu.

Medtem ko je Hässler pred nekaj dnevi že prevzel vodenje svoje ekipe, bo Augenthaler novo službo nastopil po koncu tekoče sezone.