Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2016 08:54:55
Deli članek:

Ne samo 11-metrovka, prah dviguje tudi prosti strel (foto in video)

vszi

Fantastična predstava Lionela Messija na srečanju s Celto je poskrbela tudi za nekaj polemik. Ne samo zaradi slavne 11-metrovke, temveč tudi zaradi "kraje" metrov pri prostem strelu.

Zagotovo veste vse o kazenskem strelu, iz katerega je Messi podal Suarezu in ga popeljal do hat-tricka. Nesporna genialnost je bila v nekaterih očeh ponižujoča do nasprotnika, zato si je argentinski velemojster poleg občudovanja in hvalospevov prislužil tudi nekaj gneva. No, enako pa velja tudi za njegov prosti strel v prvem polčasu. 

vszi

Če je Barcelona enajstmetrovko izvedla pri vodstvu 3:1, je imela prosti strel na voljo pri izidu 0:0, Messi pa je "mojstrsko" prelisičil sodnika in njegov sprej. Udarec je izvedel v slogu nesporno najboljšega nogometaša na svetu, je pa treba poudariti, da je bil prekršen nad istim nogometašem storjen na 32 metrih, medtem ko je Messi streljal s 24

Vse analize so pokazale, da je Leo spretno "ukradel" kar osem metrov, torej nenavadno velik del igrišča. To pa je očitno že s prostim očesom, ne da se spuščate v kakšna posebna merjenja. Z mesta, na katerem je bil storjen prekršek, Messi ne bi imel nobenih možnosti. Kar ne zmanjša njegove mojstrovine, zagotovo pa nanjo meče malce slabe luči.