Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.02.2016 08:31:58
Deli članek:

Prazen gol z 10 centimetrov?! Da, tudi to je mogoče zgrešiti! (video)

Mogoče je sestaviti celo serijo napak, ki so jih nogometaši naredili, ko se je zdelo, da ne morejo zgrešiti. Na Nizozemskem pa smo morda videli najhujšo med vsemi.

V nizozemskem prvenstvu sta se pomerila Zwole in Feyenoord, gostitelji so vodili 2:1 in v 87. imeli priložnost za povišanje prednosti ter dokončno odločitev tekme. Oziroma so imeli še precej več kot zgolj priložnost. vratar je bil premagan, žoga je po prvem strelu sicer zadela prečko, toda najhitreje je bil pri njej nogometaš Zwoleja. Ne več kot deset centimetrov od golove črte, prej manj ...

Domači so začeli proslavljati, gostje so se vdali v usodo, vratar je že povesil roke in glavo. zadeva se preprosto ni mogla končati drugače kot z zadetkom. Toda ... Nesrečnemu in nespretnemu Kingsleyju Ehiziubeju je nekako uspelo žogo napol zgrešiti ter jo preusmeriti v desno namesto naravnost. 

Pod črto žoga čudežno ni končala v mreži, Ehiyiube je osramočen padel v prazno mrežo, posnetek pa je seveda postal uspešnica svetovnega spleta. Nespretnemu nesrečniku je šlo na koncu na roko le to, da neverjetna zgodba ni dobila zaključka v podobi Feyenoordovega izenačenja, temveč je Zwole malce pozneje vseeno dosegel zadetek za končnih 3:1.