oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 15.02.2016 08:45:33

Dejan Stefanović grozi: Če bo treba, bomo prvenstvo ustavili!

Grega Wernig
Razmere v velenjskem prvoligašu so že kar nekaj časa v središču pozornosti slovenske nogometne javnosti. Igralci že pol leta niso dobili plače, zato jim je na pomoč priskočil Spins, ki ga moti brezbrižen odnos NZS.

Nogometaši Rudarja še naprej zagnano nadaljujejo priprave na spomladanske izzive. "Delamo odlično, če bomo tudi v prihodnje dosledno upoštevali trenerjeva navodila, lahko pričakujemo svetlo pomlad," je povedal Klemen Bolha, Mario Babić pa dodal: "Ozračje v ekipi je odlično. Smo dobro pripravljeni in komaj čakamo na začetek drugega dela prvenstva."

NUJNIH 200 TISOČ EVROV 
Potemtakem bi lahko sklepali, da je med knapi vse v najlepšem redu, toda resnica je drugačna. Igralci že od avgusta niso dobili plače, denarja kronično primanjkuje, o tem smo v preteklih dneh že na dolgo in široko poročali. "Tri ali štiri mesece smo že v stikih z igralci, spremljamo razmere. Ponudili smo jim vso mogočo pomoč. Seveda tudi strokovno v primeru tožb zoper odgovorne osebe. Prav tako smo se sestali s predsednikom kluba Mitjo Kamenikom, hkrati smo dobili sklep UO, ki se zavezuje, da bo storil vse, kar je v njegovi moči, da bo klub finančno stabiliziral in poravnal vse finančne obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb do 31. marca 2016."

Za pridobitev licence morajo biti poravnane terjatve do 31. decembra 2015, Dejan Stefanović je razkril, da bo za to potrebnih okrog 200 tisoč evrov, obenem je izpostavil srečo v nesreči: "Rudar je na splošno gledano zelo zdrav klub, edini upniki so igralci. Kar pa je po drugi strani seveda tudi eden od problemov, saj je po navadi tako, da smo mi zadnji v verigi, ki se nas poplača."


IGRALCI KAŽEJO VOLJO 
Ni jih malo, ki se bojijo, da bo prvenstvo na prvoligaškem prizorišču sklenilo le devet ekip. "Igralci kažejo močno voljo, da tekmujejo in končajo sezono, a kakopak je vse odvisno od uprave. Pri tem ni izključeno, da se bo v primeru neporavnanih obveznosti zgodila stavka. Če bo prišlo tako daleč, si bomo prizadevali, da ne bi bila omejena zgolj na igralce Rudarja, ampak bomo poskušali ustaviti celotno prvenstvo. Zakaj? Ker nam je dovolj obljub in zavajanj predsednika NZS in celotnega vodstva o uveljavitvi garancijskega sklada, za katerega se tako zelo trudimo," je odločen Dejan Stefanović, ki je prav tako omenil, "da je uprava velenjskega prvoligaša v čudni situaciji, ker obstajajo pogodbe z nekimi menedžerskimi hišami, vendar natančnejšega vpogleda nismo dobili".

Tako tudi podrobnosti nismo izvedeli, zato pa ni dvoma o tem, da je Spins svojim članom v Rudarju priskočil na pomoč: "S posojilom v višini 30 tisoč evrov, da se vsaj deloma pokrijejo plače igralcev in trenerjev prve ekipe za nazaj. To je približno znesek, ki ga bo v tem letu zbral sindikat iz naslova članarin, na ta način kažemo solidarnost z igralci Rudarja."

HVALIJO SE Z MILIJONI 
Spins moti, da je v tej akciji preveč osamljen. "Moti nas popolna ignoranca in nezmožnost kakršnekoli empatije NZS, ki se hvali s trening centrom, vrednim 10 milijonov evrov, z letnim proračunom od osem do 10 milijonov evrov, niti trohice miloščine pa ne pokaže do primarnih akterjev na slovenskem trgu. Do prvoligašev," je povedal Dejan Stefanović in za konec dodal: "Eden od naših predlogov je, da se 5 milijonov evrov rezervira kot sredstva za delovanje NZS, preostali del pa se razdeli med klube. Predvsem med prvoligaške. Imamo kar veliko podporo predsednikov, za zdaj sicer neformalno, toda v kratkem bo sledil uradni poziv sindikata, da se slovenski klubi upremo samovladi in bogataštvu NZS ter zahtevamo primeren delež, da lahko preživimo."

Članki iz rubrike