Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.02.2016 14:15:20
Deli članek:

Guardiola iz Münchna v Manchester

Znano je, kje bo Pep Guardiola, eden najuspešnejših nogometnih trenerjev vseh časov, nadaljeval kariero.

Že nekaj časa je znano, da bo sloviti španski strateg Pep Guardiola po koncu letošnje sezone zapustil vrste münchenskega Bayerna, angleški mediji pa razkrivajo, da bo poleti sedel na trenerski stolček angleškega velikana Machester Cityja. To je nenazadnje potrdil tudi angleški velikan na svoji spletni strani.

Dozdajšnji trener Cityja Manuel Pellegrini se bo od Manchester Cityja poslovil konec junija. V Angliji je do zdaj preživel dve leti in pol, v tem času pa je enkrat osvojil angleško prvenstvo in ligaški pokal. Kot že rečeno, njegov naslednik bo 45-letni Guardiola, ki je najboljša leta preživel pri Barceloni, zelo uspešen pa je bil tudi pri Bayernu. Španec bo z Manchester Cityjem podpisal triletno pogodbo, toliko časa pa je sedel tudi na trenerskem stolčku serijskega nemškega prvaka.

"Zaradi spoštovanja do našega zdajšnjega trenerja Manuela Pellegrinija in igralcev smo se odločili to novico javno obelodaniti, da bi se tako izognili nepotrebnemu bremenu špekulacij," so zapisali pri Cityju in dodali: "Manuel, ki popolnoma podpira to odločitev, je povsem osredotočen na dosego svojih ciljev, ki si jih je zadal pred sezono in ima vse spoštovanje vodilnih ljudi v klubu."