Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
31.01.2016 21:56:51
Deli članek:

Navijači imajo samo eno željo za Rosickega

Reuters

Po dobrih sedmih mesecih odsotnosti zaradi operacije kolena se je Tomaš Rosicky končno vrnil na nogometne zelenice.

V dvoboju četrtega kroga pokala FA je Arsenal v soboto gostil Burnley in slavil z 2:1, češki nogometaš pa je na igrišče prišel v 71. minuti, ko je zamenjal Nigerijca Alexa Iwobija. To je bil njegov drugi nastop v osmih dneh, saj je pred tem odigral en polčas za mlado moštvo topničarjev.

Toda kljub zmagi in napredovanju v pokalnem tekmovanju po tekmi ni mogel biti preveč vesel. Razlog za to pa je - ne boste verjeli - nova poškodba. Petintridesetletni igralec sredine igrišča bo moral vnovič počivati, zdravniki so predvideli, da bo tokratni prisilni odmor trajal mesec in pol.

Ker mu po koncu sezone poteče pogodba z londonskim klubom, niti ni tako malo verjetno, da je tudi že odigral zadnjo tekmo zanj. Ko so izvedeli, kaj se je zgodilo, so se oglasili še navijači Arsenala, pri katerih ima Rosicky prav poseben status, in na družbenih omrežjih pustili veliko sporočil. Ta imajo nekakšen skupni imenovalec, in sicer si večina navijačev močno želi, da bi se fant čim prej nogometno upokojil. Za njegovo dobro, seveda.

Rosicky je namreč eden izmet tistih nogometašev, ki so imeli skozi vso kariero številne težave z različnimi poškodbami. V sezoni 2007/08 je zaradi operacije kolena manjkal dobro leto, prav tako je imel operirano Ahilovo tetivo, da ne omenjamo še kopice drugih, sicer manjših, a vseeno zelo neugodnih težav.