Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.01.2016 16:51:13
Deli članek:

Uradno potrjeno: deček z vrečko bo obiskal Barcelono in srečal Messija!

Po iraškem poskusu prevare in afganistanskem razkritju je s slavnim dečkom stopil v stik ponos Katalonije in organiziral srečanje.

Saj veste, na spletu se je pojavila fotografija dečka, ki si je iz plastične vrečke naredil dres Lionela Messija in si ga oblekel preko razcapanega puloverja. Fotografija se je po svetu razširila kot požar, postala je velika uspešnica in začelo se je vsesplošno iskanje identitete malčka

Seveda je pri tem obstajala velika nevarnost prevar in skupina iraških novinarjev jo je dejansko skušala izvesti. Svetu je pokazala nekega malčka, trdila, da mu je dostavila pravi Messijev dres, a je bilo vse skupaj preveč prozorno. Če nič drugega, tisti malček ni bil tako zelo malček in Iračane so hitro razkrinkali. 

Sčasoma je na površje izplavala resnica, mediji pa so v Afganistanu našli petletnega fantka z imenom Murtaza, pravega junaka tiste fotografije. Obiskali so ga, ga posneli, potrdili istovetnost, v vse skupaj pa se je vključila afganistanska nogometna zveza, ki je prevzela vlogo komunikatorja.

Pri tem je bila izjemno uspešna, pa čeprav še ni povsem jasno, ali so iz Barcelone klicali njo ali je ona klicala Barcelono. Kakorkoli že, Afganistanci so objavili, da so se po krajši izmenjavi sporočil na vabilo ponos Katalonije in njenega prvega zvezdnika dogovorili za malčkovo srečanje z Messijem.

"Uskladili smo se glede vsega, a še ne moremo razkriti datuma. Messi se želi na vsak način srečati z Murtazo in to se bo tudi zgodilo," so sporočili iz zveze in pojasnili, da bo fantič kmalu odpotoval v Barcelono, da bo tam gost kluba in da se bo dejansko srečal s svojim argentinskim idolom.